Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 16/4/2005
Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2005

«Δημ. Κουσελάς
Απαραίτητη η βελτίωση της σιδηροδρομικής
γραμμής Καλαμάτας – ΤΕΙ -Διαβολιτσίου»

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2005

«Αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου της Μεσσηνίας
ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΣΕΛΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ»

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2005

«Αναφορά από τον Δ. Κουσελά για το σιδηροδρομικό δίκτυο»

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2005

«ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΟΥΣΕΛΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Ο προαστιακός και η αναβάθμιση
του σιδηροδρόμου στη Μεσσηνία»

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2005

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Αναβάθμιση των σιδηροδρομικών μεταφορών

Αναφορά στη Βουλή, προς τον Υπουργό Μεταφορών, με θέμα την αναγκαία βελτίωση της λειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής Καλαμάτας- ΤΕΙ - Διαβολιτσίου και για τη γενικότερη αναβάθμιση των σιδηροδρομικών μεταφορών στο Ν. Μεσσηνίας, κατέθεσε χθες ο βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Κουσελάς

Το πλήρες κείμενο της Αναφοράς έχει ως εξής:

« Σας διαβιβάζω αντίγραφο επιστολής του Συλλόγου των Φίλων του Σιδηροδρόμου Μεσσηνίας, η οποία μου κοινοποιήθηκε και παρακαλώ να λάβετε υπ’ όψιν τα αναφερόμενα σε αυτήν αιτήματα.

Πρέπει να επισημάνω ότι για την πληρέστερη λειτουργία των ΤΕΙ Καλαμάτας απαραίτητη είναι η αναμόρφωση της λειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής Καλαμάτας- ΤΕΙ -Διαβολιτσίου (Πύκνωση δρομολογίων, τροποποίηση συστήματος έκδοσης εισιτηρίων, καθιέρωση στάσης στο νέο Νοσοκομείο της Καλαμάτας).

Για την ολοκλήρωση του προαστιακού συστήματος, απαραίτητη επίσης κρίνεται η επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Μεσσήνης, καθώς και η αναπροσαρμογή του πλέγματος δρομολογίων από και προς Διαβολίτσι.

Τέλος, απαιτούνται απογευματινά δρομολόγια από και προς Κυπαρισσία, καθώς και επέκταση των δυο δρομολογίων Intercity Πειραιά- Πάτρας-Κυπαρισσίας μέχρι την Καλαμάτα.

Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει άμεση μέριμνα για την ικανοποίηση των ανωτέρω αιτημάτων, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση αφ’ ενός των σπουδαστών των ΤΕΙ, αφ’ ετέρου των κατοίκων του Νομού, αλλά και για την ανάκτηση της αξιοπιστίας του σιδηροδρόμου ως σύγχρονου και αποτελεσματικού μεταφορικού μέσου στο Νομό μας. »