Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 14/4/2005

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2005

«ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΓΙΑ ΣΟΥΦΛΙΑ
Όλα θα κριθούν από τα αποτελέσματα…»

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2005

«ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΣΕΛΑ
Τοποθέτηση για τις ανακοινώσεις του Γιώργου Σουφλιά»

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2005

«Θα κριθούν οι δεσμεύσεις Σουφλιά για τους δρόμους
Ο βουλευτής Δημ. Κουσελάς σχολιάζει
τις εξαγγελίες του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ στην Καλαμάτα»

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2005

«Ο Δ. Κουσελάς για τις ανακοινώσεις Σουφλιά»

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2005

“Ολα θα κριθούν από τα αποτελέσματα”
Ο ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΟΥΦΛΙΑ

Με αφορμή τις εξαγγελίες του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γιώργου Σουφλιά, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κουσελάς έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Με καθυστέρηση ενός χρόνου η κυβέρνηση της Ν.Δ. και ο κ. Σουφλιάς μετά από τις γνωστές παλινωδίες για την Ιόνιο Οδό και την πίεση όλων των φορέων, κατέβηκε στη Μεσσηνία και ανακοίνωσε ένα χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των ζωτικής σημασίας έργων για το νομό μας.

Υπενθυμίζουμε τη δέσμευση του ίδιου του πρωθυπουργού στην Καλαμάτα για άμεση ολοκλήρωση του δρόμου Τρίπολη – Καλαμάτα και του δυτικού άξονα Καλαμάτα – Πάτρα.

Ο κ. Σουφλιάς ανακοίνωσε ότι τα έργα αυτά θα υλοποιηθούν μέσα από συμβάσεις παραχώρησης, κάτι για το οποίο τόσο είχε επικριθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Με μία διαφορά όμως. Οτι σπεύδουν από τώρα να αυξήσουν τα διόδια σε όλο το μήκος του εθνικού δικτύου ενώ τότε έκαναν κριτική ακόμη και για το ενδεχόμενο να υπάρξουν αυξήσεις εκ των υστέρων.

Από όσα ανακοινώθηκαν, φαίνεται (αυτό άλλωστε το αναγνώρισε και ο ίδιος) ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. θα υλοποιήσει τους σχεδιασμούς που είχαν γίνει από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, χωρίς ουσιαστικά να αλλάζει τίποτα.

Δεν υπάρχει βέβαια και καμιά αλλαγή σχετικά με τους ρυθμούς εκτέλεσης των έργων. Τα χρονοδιαγράμματα που εξαγγέλθηκαν είναι τα συνήθη απαιτούμενα για την κατασκευή τέτοιων έργων. Αυτό λοιπόν που μένει είναι η τήρηση και η εφαρμογή τους.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. μας έδειξε με τη μέχρι σήμερα πορεία της ότι βρίσκεται σε μια μόνιμη αναντιστοιχία μεταξύ των όσων υπόσχεται και των όσων υλοποιεί.

Δεκάδες υποσχέσεις της δεν πραγματοποιούνται. Για να μην μείνουν γράμμα κενού περιεχομένου και οι δεσμεύσεις του κ. Σουφλιά, θα παρακολουθήσουμε και θα ελέγξουμε την τήρηση και εφαρμογή τους. Θα αγωνιστούμε μέσα και έξω από τη Βουλή μαζί με τους πολίτες και τους φορείς του νομού ώστε η Μεσσηνία να γίνει επιτέλους προσπελάσιμη και να αποκτήσει τις υποδομές που χρειάζεται.

Όλα θα κριθούν από τα αποτελέσματα…».