Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 11/4/2005

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2005

«Ερώτηση Κουσελά στη Βουλή για το Παραδείσια - Τσακώνα»

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2005

«Ερώτηση  Κουσελά για το τμήμα Παραδεισίων - Τσακώνας»

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2005

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Ερώτηση στη Βουλή για το κομμάτι  "Παραδείσια - Τσακώνα"

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2005

"ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΣΕΛΑ ΣΤΟΝ ΥΠΕΧΩΔΕ Γ.ΣΟΥΦΛΙΑ
Ζητά χρονοδιάγραμμα και εξασφάλιση
χρηματοδότησης για την Τσακώνα
ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ
ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ"

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2005

Ερώτηση Κουσελά για το Παραδείσια - Τσακώνα

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κουσελάς, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, με θέμα την οριστική αποκατάσταση της ε.ο. Τρίπολης – Καλαμάτας στο τμήμα Παραδείσια-Τσακώνα.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Το τμήμα Παραδείσια-Τσακώνα της ε.ο. Τρίπολης-Καλαμάτας είχε προγραμματιστεί να κατασκευαστεί με εθνικούς πόρους και είχαν δεσμευτεί από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να διατεθούν, για το σκοπό αυτό, καθώς και για την αποκατάσταση της ζημιάς της Στέρνας (123ο χλμ ε.ο.), 100.000.000 ευρώ. Μέχρι σήμερα εκκρεμεί, με ευθύνη σας, η σχετική μελέτη, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο, ενώ τον Ιούνιο αναμένεται να γίνει η δημοπράτηση του έργου.

Στο μεταξύ, υπάρχει ευρύς προβληματισμός μεταξύ των φορέων της Μεσσηνίας για τη δυνατότητα προσωρινής παράδοσης στην κυκλοφορία του εν λόγω τμήματος του δρόμου κατά τη θερινή περίοδο, για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των τουριστών και των κατοίκων του Νομού Μεσσηνίας, με προϋπόθεση τη διασφάλιση της ομαλής και ακίνδυνης κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων στο κομμάτι αυτό.

Ειδικοί όμως επιστήμονες εκφράζουν αντικρουόμενες απόψεις ως προς τη δυνατότητα ασφαλούς χρήσης του δρόμου, κατά την προσωρινή διάθεσή του στην κυκλοφορία.

Ανεξάρτητα από τη δυνατότητα προσωρινής παράδοσης του ως άνω τμήματος στην κυκλοφορία, το έργο της οριστικής αποκατάστασης του κομματιού αυτού είναι κομβικής σημασίας για την ανάπτυξη του Νομού Μεσσηνίας και πρέπει να ολοκληρωθεί το ταχύτερο, όπως άλλωστε δεσμεύτηκε και προσωπικά ο πρωθυπουργός στην προεκλογική ομιλία του στην Καλαμάτα, για το σύνολο της ε.ο. Τρίπολης - Καλαμάτας.

Κατόπιν αυτών, ερωτάται ο κ. υπουργός:

- Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για το έργο της οριστικής αποκατάστασης του δρόμου στο τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα;

- Τι κονδύλια έχουν δεσμευτεί για το έργο αυτό;

- Πιστοποιεί τη δυνατότητα ασφαλούς χρήσης του δρόμου εάν αυτός αποδοθεί προσωρινά στην κυκλοφορία για τη θερινή περίοδο, χωρίς να προκύπτουν κίνδυνοι για τα οχήματα και για τη σωματική ακεραιότητα των διερχομένων;».