Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 30/3/2005

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 30  ΜΑΡΤΙΟΥ 2005

"Δ. ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
 Η Κυβέρνηση βάζει ταφόπλακα στην "ήπια προσαρμογή"

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 31  ΜΑΡΤΙΟΥ 2005

Η κυβέρνηση βάζει ταφόπλακα στην "ήπια προσαρμογή"
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑ ΤΑ
ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2005

"ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Αγωγός Φυσικού Αερίου και οικονομικά μέτρα"

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 30  ΜΑΡΤΙΟΥ 2005

"Βάζουν ταφόπλακα στην "ήπια προσαρμογή"
Δήλωση του βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κουσελά
για τα φοροεισπρακτικά μέτρα της κυβέρνησης

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2005

Oλομέτωπη επίθεση στο εισόδημα των καταναλωτών
ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΣΕΛΑ

Σύντομο ανέκδοτο χαρακτηρίζει την πολιτική της "ήπιας προσαρμογής" της κυβέρνησης ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κουσελάς. Με αφορμή τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, επισημαίνει σε δήλωσή του:

"Η «πραγματική σύγκλιση» με τις ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης, που υποσχέθηκε η κυβέρνηση, μεταφράστηκε πολύ γρήγορα από αυτήν σε «ήπια προσαρμογή», που αποδείχθηκε τελικά πολύ σύντομο ανέκδοτο!

Με τη δέσμη μέτρων που αποφάσισε η Κυβερνητική Επιτροπή και εξήγγειλε χθες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, γίνεται ολομέτωπη επίθεση στο εισόδημα των καταναλωτών, με αύξηση του ΦΠΑ από 8% σε 9% και από 18% σε 19% αντίστοιχα, που θα έχει άμεσα πληθωριστικά αποτελέσματα, με αυξημένους έμμεσους φόρους κατανάλωσης στα ποτά και στα τσιγάρα, οι οποίοι θίγουν καταφανώς άνισα τους καταναλωτές χαμηλότερου εισοδήματος.

Και έπεται συνέχεια το φθινόπωρο, με αύξηση του ειδικού φόρου στα ήδη πανάκριβα καύσιμα και με αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, που έχει ήδη βάλει φωτιά στην κτηματαγορά, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την απόκτηση κατοικίας.

Τα μέτρα αυτά στέλνουν στους πολίτες το «λογαριασμό»:

- της αυθαίρετης δημοσιονομικής απογραφής που είχε σαν αποτέλεσμα την υπαγωγή της χώρας μας σε καθεστώς επιτήρησης από την Ευρωπαϊκή Ενωση,

- της αδυναμίας της να συντάξει ένα τεκμηριωμένο και πειστικό πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης, που να μπορεί να γίνει αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή,

- της κατάρρευσης των δημόσιων εσόδων, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, και της ανικανότητάς της να ελέγξει τις δημόσιες δαπάνες, μπροστά στη σπουδή της να βολέψει «τα δικά της παιδιά», με αποτέλεσμα το έλλειμμα να φτάσει, με τη δική της κακοδιαχείριση, σε 6,1% του ΑΕΠ .

Τα μέτρα αυτά συμπληρώνουν την εκβιαστική φορολογική επιδρομή της κυβέρνησης στους μικρομεσαίους και τις άνισες φορολογικές επιβαρύνσεις σε βάρος των μισθωτών και των συνταξιούχων.

Δυστυχώς αποδεικνύεται, ακόμα μια φορά, ότι οι υποσχέσεις της Ν.Δ. ήταν ακάλυπτες επιταγές και ότι ο λαός μας δεν έχει να περιμένει από αυτή την κυβέρνηση, παρά μόνο ολοένα χειρότερες μέρες, με μονόπλευρη λιτότητα και θυσίες χωρίς αντίκρισμα".