Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 29/3/2005

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 29  ΜΑΡΤΙΟΥ 2005

"ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ"

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 29  ΜΑΡΤΙΟΥ 2005

"ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΛΟΥ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΟΥΣΕΛΑ
Θετικά αντιμετωπίζεται η μετατροπή των συμβάσεων
 για τις καθαρίστριες σχολείων
"

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2005

Παρέμβαση Κουσελά για τις καθαρίστριες σχολείων

Το θέμα των καθαριστριών σχολείων επαναφέρει ο βουλευτής Δημήτρης Κουσελάς, με αφορμή την απάντηση που του έδωσε γι’ αυτό ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Καλός.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του κ. Κουσελά, στην απάντησή του ο κ. Καλός αναφέρει ότι έχουν γίνει 9.476 αιτήσεις μετατροπής συμβάσεων σε αορίστου χρόνου από τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων όλης της χώρας. Επιβεβαιώνει τη θετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για το αίτημά τους και δηλώνει ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου αντιμετωπίζει θετικά αυτό το αίτημα.

Ωστόσο, συνεχίζει ο Μεσσήνιος βουλευτής, ο κ. Καλός περιορίζεται να αναφέρει ότι «θα συνέλθει σύντομα» το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του ΥΠΕΠΘ για το εν λόγω θέμα, χωρίς ουσιαστικά να απαντά ούτε για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της μετατροπής των συμβάσεων των καθαριστριών σε αορίστου χρόνου, ούτε για το αν έχουν προβλεφθεί τα σχετικά κονδύλια, παρ’ ότι συγκεκριμένα ερωτήθηκε για τα σημεία αυτά.

«Ελπίζουμε το υπουργείο να υλοποιήσει άμεσα τις δεσμεύσεις του και η διαδικασία μονιμοποίησης των καθαριστριών να ολοκληρωθεί το ταχύτερο, με την ικανοποίηση όλων των αντίστοιχων αιτήσεων, ώστε να μη χρειαστεί να επανέλθουμε», καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Κουσελά.