Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 8/3/2005
Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 08 ΜΑΡΤΙΟΥ 2005

«Χειρότερες προοπτικές , μεγαλύτερα αδιέξοδα»
Δήλωση του βουλευτή Δημήτρη Κουσελά
για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης της χώρας από τη Ν.Δ

Ο χρόνος που πέρασε με την Ν.Δ στο τιμόνι της διακυβέρνησης ήταν ένας χρόνος χαμένων ευκαιριών. Ένας χρόνος μέσα στον οποίο δεκάδες προεκλογικών δεσμεύσεών της αποδείχθηκαν «επιταγές χωρίς αντίκρισμα».

Η αξιοκρατική επανίδρυση του κράτους, η ουσιαστική αύξηση του ΕΚΑΣ και των αγροτικών συντάξεων, η αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης της χώρας στο 5%, η μείωση της ανεργίας με στόχο το 6%, το μικρό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα, η ανάπτυξη της υπαίθρου, η αύξηση των δαπανών για την παιδεία είναι μερικές μόνο από τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης, που έμειναν και θα μείνουν ως φαίνεται στα χαρτιά.

Η «ώρα της περιφέρειας» ακόμη δεν σήμανε και αντί να επιταχυνθούν τα έργα που ήταν σε εξέλιξη και να προκηρυχθούν καινούργια, για το νομό μας δεν υπήρξε καμία νέα προκήρυξη.

Ένας χρόνος καθυστερήσεων για την κατασκευή και ολοκλήρωση του δρόμου Τρίπολης-Καλαμάτας, μία απαράδεκτη απόφαση για το μέλλον της Ιόνιας οδού που μπαίνει στην προκρούστεια κλίνη των εργολαβικών συμφερόντων.

Το νοσοκομείο της Καλαμάτας περιμένει ακόμη το απαραίτητο προσωπικό για να λειτουργήσει αποτελεσματικά.

Οι αγρότες αντί για στήριξη του εισοδήματός τους, όπως είχε υποσχεθεί ο Πρωθυπουργός, είδαν τις τιμές των αγροτικών προϊόντων να μειώνονται στο μισό σε σχέση με πέρυσι. Τη διαφορά βέβαια δεν την καρπώθηκαν οι καταναλωτές, που βλέπουν καθημερινά την αγοραστική τους δύναμη να συρρικνώνεται. Κερδισμένοι βγαίνουν μόνο οι μεσάζοντες και οι μεταπράτες.

Με την πολιτική της Ν.Δ υπονομεύτηκε το κύρος και η αξιοπιστία της χώρας μας στο εξωτερικό και απώλεσε το στρατηγικό ρόλο που έπαιζε στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή.

Ποτέ μια κυβέρνηση δεν πήγε τη χώρα τόσο πίσω σε όλους τους τομείς και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Εάν δεν ανατραπεί, αυτή η πολιτική θα μας οδηγήσει σε ακόμα χειρότερες προοπτικές και σε ακόμα μεγαλύτερα αδιέξοδα.