Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 4/3/2005
Εφημερίδα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ 04 ΜΑΡΤΙΟΥ 2005

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΩΣ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ…
ΜΕ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΣΕΛΑ
Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ γράφει για το «Α.Τ.»

Με δεδομένη την «ταμπακιέρα» των 800.000.00 ευρώ που το Ελληνικό Δημόσιο θα έπρεπε να καταβάλει άμεσα σε εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους, ελάχιστα πείθουν οι αιτιάσεις του κ. Δούκα ότι η απόσυρση της προσφυγής του πολιτικού του υφισταμένου κ. Γούλα μόλις διαπιστώθηκε ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο θα τον δικαίωνε, έγινε «αυτοβούλως» και όχι με παρότρυνση του ιδίου, της Κυβέρνησης αλλά και του ίδιου του Πρωθυπουργού, αφού, όπως παραδέχθηκε ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, και ο κ. Καραμανλής ήταν ενήμερος των χειρισμών του κ. Δούκα. Αυτή η πρωτοφανής μεθόδευση, ο εμπαιγμός εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων, καθυστερεί τουλάχιστον για μια διετία την καταβολή των αναδρομικών του ΛΑΦΚΑ, μέχρι να τελεσιδικήσουν οι προσφυγές άλλων συνταξιούχων, με σημαντικό κίνδυνο περικοπής των ποσών που τελικά θα καταβληθούν.

Για τις δήθεν «προσωπικές επιλογές» του κ. Γούλα υπάρχουν σαφείς πολιτικές ευθύνες για όλους όσους ήξεραν, ενέκριναν και στήριξαν αυτή τη μεθόδευση. Και αυτές οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν!

Η Κυβέρνηση οφείλει, με σαφή πολιτική της απόφαση, να διασφαλίσει την απόδοση, άμεσα και χωρίς περικοπές, των αναδρομικών του ΛΑΦΚΑ στους συνταξιούχους, αντί να μεθοδεύει παραπέρα καθυστερήσεις, μέσω των Διοικήσεων των εποπτευόμενων από αυτήν Ασφαλιστικών Οργανισμών (λ.χ. ΙΚΑ), ζητώντας αναβολές στην εκδίκαση και των υπόλοιπων προσφυγών.

Αυτά, για τη στοιχειώδη αποκατάσταση της αξιοπιστίας στις σχέσεις του Κράτους με τους πολίτες, που υπονομεύτηκε βάναυσα από τους χειρισμούς και τις παλινωδίες της Κυβέρνησης για το ΛΑΦΚΑ.