Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 16/2/2005

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2005

«Απάντηση Σουφλιά σε Κουσελά
για άξονα Κυπαρισσίας – Φιλιατρών - Πύλου»

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2005

Ελλιπής η απάντηση του ΥΠΕΧΩΔΕ
«ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ
ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ -ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ»
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2005

Δ. ΚΟΥΣΕΛΑΣ: «ΕΛΛΙΠΗΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΧΩΔΕ
ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ
»

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2005

"ΕΛΛΙΠΗΣ Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΤΟΥ ΥΠΕΧΩΔΕ ΛΕΕΙ Ο ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Ούτε κουβέντα  για τη βελτίωση του
οδικού άξονα Κυπαρισσίας - Φιλιατρών"

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2005

Κουσελάς κατά ΥΠΕΧΩΔΕ για δρόμους της Τριφυλίας

Ελλιπή χαρακτηρίζει την απάντηση του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ για τα θέματα που σχετίζονται με τους οδικούς άξονες Κυπαρισσίας-Φιλιατρών και Φιλιατρών-Πύλου ο βουλευτής Δημ. Κουσελάς.

Το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ, με αφορμή ερώτηση την οποία είχε καταθέσει ο κ. Κουσελάς, απάντησε μεταξύ άλλων τα εξής:

- Η αρμοδιότητα για τη μελέτη και κατασκευή του άξονα Κυπαρισσίας - Φιλιατρών - Πύλου έχει εκχωρηθεί από τη Διεύθυνση Μελετών Εργων Οδοποιίας του ΥΠΕΧΩΔΕ στη Διεύθυνση Δημοσίων Εργων της Περιφέρειας.

- Για τον οδικό άξονα Κυπαρισσίας-Φιλιατρών, σημειώνει ότι το τμήμα από Κυπαρισσία μέχρι τη χ.θ. 10+900 έχει κατασκευαστεί μέχρι τη στάθμη της ασφαλτικής βάσης Α260. Για το υπόλοιπο τμήμα μήκους 1.500 μ. περίπου ως τα Φιλιατρά, έχει προκηρυχθεί από την Περιφέρεια η σύνταξη των λοιπών μελετών και η ανάθεσή τους βρίσκεται σε εξέλιξη.

- Για το οδικό τμήμα Γαργαλιάνων-Ρωμανού μήκους περί τα 11,845 χλμ. οι μελέτες έχουν συνταχθεί και υποβληθεί και τελούν υπό έγκριση.

- Για το οδικό τμήμα Ρωμανού-παράκαμψης Πύλου μήκους περί τα 11,8 χλμ. θα ολοκληρωθούν, με την τρέχουσα σύμβαση, εντός του 2005 οι τροποποιήσεις των μελετών οδοποιίας όπου απαιτείται, μετά την έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών όρων, και θα πρέπει να εκπονηθούν, με νέα σύμβαση, οι προμελέτες και οι οριστικές μελέτες τεχνικών έργων, καθώς και οι απαραίτητες γεωτεχνικές μελέτες στις θέσεις των τεχνικών έργων.

Και ο κ. Κουσελάς σχολιάζει: «Παρ’ ότι ρητώς ερωτήθηκε, δεν απαντά στο -σημαντικό για την ασφάλεια χρήσης του οδικού άξονα Κυπαρισσίας-Φιλιατρών- θέμα της λήψης μέτρων για την αποκατάσταση των κακοτεχνιών (ανωμαλίες στο οδόστρωμα, απουσία τελευταίας στρώσης ασφαλτοτάπητα, έλλειψη διαχωριστικών, ελλείψεις στη σήμανση κ.λπ.), στο κομμάτι από Κυπαρισσία προς Φιλιατρά, που ήδη θεωρείται ότι κατασκευάστηκε.

"Ξεχνά" το κομμάτι Φιλιατρών-Γαργαλιάνων, δεν αποσαφηνίζει τον τρόπο χρηματοδότησης του οδικού άξονα Φιλιατρών-Πύλου, ούτε το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των αντίστοιχων έργων, για τα οποία σαφώς ερωτήθηκε».