Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 31/1/2005

Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2005

Κλειδωμένοι εργαζόμενοι

ΜΙΑ ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ανακοίνωση της ΑΤΕ βάζει θέματα ήθους, δράττομαι της ευκαιρίας να σας πληροφορήσω για τα έργα της διοίκησης Μηλιάκου. Λοιπόν δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας και Δημήτρης Κουσελάς, προτίθεται να καταθέσουν σήμερα στη Βουλή ερώτηση που αφορά το εξής περιστατικό:

ΟΙ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΕΣ βουλευτές καταγγέλλουν ότι στις 22 Ιανουαρίου, δηλαδή το προ- περασμένο Σάββατο, ο σύλλογος εργαζομένων της ΑΤΕ πήγε στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου η τράπεζα διατηρεί δύο καταστήματα. Στόχος της επίσκεψης ήταν η διερεύνηση καταγγελιών ότι οι διευθύνοντες κλειδώνουν μέσα τους εργαζομένους, υποχρεώνοντας τους να δουλεύουν παρανόμως Σάββατο. Οι εκπρόσωποι του συλλόγου βρήκαν τα δύο καταστήματα κλειδωμένα και τους εργαζομένους μέσα. Ζήτησαν να εισέλθούν, αλλά δεν το επέτρεψαν οι νέο- διορισθέντες διευθυντές – που, εντελώς συμπτωματικά, είναι στελέχη της ΔΑΚΕ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ; Καλείται, μέσω του Εργατικού Κέντρου, η Επιθεώρηση Εργασίας Ηρακλείου, η οποία βρίσκει επίσης τις πόρτες κλειστές. Τα «θυρανοίξια» της τράπεζας έγιναν αφού εκλήθη περιπολικό, που εφήρμοσε τη νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία δεν μπορεί εργοδότης να αρνηθεί την είσοδο στην Επιθεώρηση Εργασίας. Πρόκειται για πρωτοφανή πρακτική υπηρεσία που εντάσσεται στον δημόσιο τομέα. Η Επιθεώρηση Εργασίας διαπίστωσε την παρανομία, ενώ σε αλλεπάλληλες ερωτήσεις προς τι όλα αυτά, οι τοπικοί διευθυντές κοιτούσαν «προς τα πάνω».

ΑΥΤΑ ΛΕΝΕ Πρωτόπαπας και Κουσελάς. Η ερώτηση απευθύνεται στους αρμόδιους υπουργούς Οικονομίας και Εργασίας Αλογοσκούφη και Παναγιωτόπουλο. Η συνέχεια στη Βουλή.