Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 20/1/2005
Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2005

«Απάντηση Κακλαμάνη σε Κουσελά
για το Νοσοκομείο Καλαμάτας»

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2005

«ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΣΤΟΝ ΚΟΥΣΕΛΑ
Ασάφειες για την κάλυψη των κενών στο Νοσοκομείο»

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2005

«Ο ΔΗΜ. ΚΟΥΣΕΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
Ασαφής απάντηση για τις προσλήψεις στο Νοσοκομείο»

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2005

«Ασαφής και γενική η απάντηση του υπουργού
Υγείας για το Νοσοκομείο Καλαμάτας»

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2005

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜ. ΚΟΥΣΕΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Ν.Ν.Κ.
«Εντελώς γενική και ασαφής»

Ο Υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης απάντησε στην από 16-12-04 ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας Δημήτρη Κουσελά, η οποία αφορούσε τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό του Νοσοκομείου Καλαμάτας και στην άμεση ανάγκη κάλυψης των υφιστάμενων κενών.

«Η απάντηση του Υπουργού είναι εντελώς γενική και ασαφής.

Με την ερώτηση είχε επισημανθεί ότι, για την αποτελεσματική λειτουργία του Νοσοκομείου της Καλαμάτας, λόγω του διπλασιασμού της κίνησης των ασθενών απαιτούνται τουλάχιστον σε πρώτη φάση 117 προσλήψεις στα διάφορα τμήματα, σύμφωνα με στοιχεία του απελθόντος Διοικητή του Νοσοκομείου.

Ο Υπουργός απαντά ότι, έχουν προκηρυχθεί για το Νοσοκομείο της Καλαμάτας και τα Κέντρα Υγείας από την αρχή του έτους 2004 και συγκεκριμένα μετά την δημοσίευση του νέου Οργανισμού (30-01-04) ορισμένες θέσεις Νοσηλευτικού και λοιπού Προσωπικού.

Είναι εμφανές ότι, η προκήρυξη ανάγεται σε χρονική περίοδο προ της ανάληψης της διακυβέρνησης της Χώρας από την Νέα Δημοκρατία, ο αριθμός των θέσεων είναι σημαντικά κατώτερος και όχι ανάλογος με τις πραγματικές ανάγκες του Νοσοκομείου, δεν είναι δε σίγουρο ότι οι προσλήψεις θα είναι άμεσες λόγω τις χρονοβόρας διαδικασίας του ΑΣΕΠ. Αντί λοιπόν ο Υπουργός να μας ενημερώνει πως θα επισπευσθούν οι διαδικασίες και πως θα καλυφθούν τα πελώρια κενά μας απαντά με κάτι που έγινε από την προηγούμενη Κυβέρνηση.

Εξάλλου ο Υπουργός με την απάντηση του δεν καλύπτει το αίτημα της άμεσης αντιμετώπισης των επειγόντων περιστατικών της μονάδας εντατικής θεραπείας που παραμένει κλειστή καθώς και τις μονάδας εμφραγμάτων. Περιορίζεται να αναφέρει ότι, για την στελέχωση των ειδικών μονάδων έχει εγκριθεί για το 2005 από το ΥΠΕΣΔΔΑ η πρόσληψη 1000 ατόμων για όλη τη χώρα με οκτάμηνες συμβάσεις και αναμένεται η έκδοση απόφασής του για την κατανομή του προσωπικού σε ειδικότητες.

Είναι προφανές ότι, η επισήμανση του Βουλευτή για τις μονάδες εμφραγμάτων και εντατικής θεραπείας, δεν αξιολογήθηκε επαρκώς από τον κ. Υπουργό, και οι μονάδες αυτές που είναι οι μοναδικές στο Ν. Μεσσηνίας θα πρέπει να εξακολουθούν να παραμένουν κλειστές αναμένοντας τη σχετική απόφαση του Υπουργού, που είναι αμφίβολο εάν και πότε θα εκδοθεί. Μέχρι τότε οι ασθενείς με οξύ πρόβλημα υγείας θα πρέπει να περιμένουν την απελευθέρωση κάποιας θέσεις σε ειδική μονάδα γειτονικού Νομού (αμφίβολο αν λειτουργεί) ή σε Νοσοκομεία της Πρωτεύουσας, τα οποία, είναι γνωστό ότι, ή είναι υπερκορεσμένα».