Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 31/3/2009
Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ   31 ΜΑΡΤΙΟΥ   2009
Ερώτηση Κουσελά για το Λιμενικό.
 

Εφημερίδα ΦΩΝΗ  31 ΜΑΡΤΙΟΥ   2009

 Ερώτηση του Βουλευτή Δ. Κουσελά.
 Να καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες του Λιμενικού Σώματος στη Μεσσηνία.     
 

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ   2009

Ερώτηση Κουσελά για τις ελλειψεις στο Λιμενικό.
 
Ερώτηση Κουσελά για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του Λιμενικού Σώματος στη Μεσσηνία.      
Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, κατέθεσε  Ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό  Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, στην οποία εκθέτει τα προβλήματα και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει το Λιμενικό Σώμα στον Ν. Μεσσηνίας και ζητεί την κάλυψή τους.   
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής
«Η ‘Ενωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νοτίου Πελοποννήσου, με την επισυναπτόμενη επιστολή της, επισημαίνει μια σειρά από σοβαρά προβλήματα και ελλείψεις που αντιμετωπίζει το Λιμενικό Σώμα στον Νομό Μεσσηνίας.
 
Ειδικότερα:
 
Για το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, κρίνεται επιτακτική η ανάγκη επισκευής του μοναδικού φουσκωτού περιπολικού του, η οποία εκκρεμεί λόγω έλλειψης χρημάτων. 
 
Για το Λιμεναρχείο Πύλου απαιτείται μεταστέγαση σε κατάλληλο κτίριο και αντικατάσταση του ακατάλληλου για τις ανάγκες της περιοχής περιπολικού με δυο νέα σκάφη. Επίσης θα χρειαστεί η δημιουργία μονάδας ΚΕΑ εφόσον αρχίσει να λειτουργεί η τουριστική μονάδα CostaNavarino στην ΠΟΤΑ Μεσσηνίας, με συρροή τουριστών υψηλού εισοδήματος, οπότε θα απαιτηθεί η λήψη αυξημένων μέτρων ασφαλείας. 
 
Ο Λιμενικός Σταθμός Αγ. Νικολάου Μεσσηνίας, που λειτουργεί εδώ και 3 χρόνια, δεν διαθέτει περιπολικό όχημα με αποτέλεσμα να  καλύπτει τις ανάγκες  με…τα  Ι.Χ. του προσωπικού.
 
Ο Λιμενικός Σταθμός Κυπαρισσίας είναι αναγκαίο να αναβαθμιστεί σε Υπολιμεναρχείο, λόγω της μεγάλης απόστασης από το Λιμεναρχείο Πύλου, της μεγάλης περιοχής ευθύνης του, του μεγέθους της πόλης και του μεγάλου αριθμού των συναλλασσόμενων με την υπηρεσία.
 
Επειδή, παρά τις ευσυνείδητες και φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού,  δεν μπορεί να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του Λιμενικού Σώματος στον Ν. Μεσσηνίας και συνακόλουθα η ασφάλεια των πολιτών,  εάν δεν καλυφθούν τα σοβαρά κενά σε υλικοτεχνική υποδομή που παρουσιάζονται σήμερα, τα περισσότερα εκ των οποίων χρονίζουν,
 
Επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που θέτω αυτά τα ζητήματα υπ’ όψη του αρμόδιου Υπουργού, 
 
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
 
- Για ποιο λόγο δεν έχουν καλυφθεί μέχρι σήμερα οι υπάρχουσες και χρονίζουσες ελλείψεις του Λ.Σ. Μεσσηνίας σε απόλυτα αναγκαίες υποδομές για την ομαλή του λειτουργία;
- Τι μέτρα προτίθεται να λάβει και πότε για την αναγκαία άμεση κάλυψη  αυτών των ελλείψεων;
-  Προτίθεται να προχωρήσει στην αναγκαία αναβάθμιση του Λιμενικού Σταθμού Κυπαρισσίας σε Υπολιμεναρχείο ; »