Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 21/12/2006

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2006

«Ούτε λέξη για τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις
του υπουργείου πολιτισμού προς τη Δ.Ε.Π.Α.Κ.
»

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2006

«Ο ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ
Ούτε λέξη για τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις του
υπουργείου Πολιτισμού προς τη ΔΕΠΑΚ
»

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2006

«ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Ούτε λέξη για τις συσσωρευμένες
υποχρεώσεις του ΥΠ. ΠΟ. προς την ΔΕΠΑΚ
»

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2006

«Συνεχίζεται η αβεβαιότητα για τη ΔΕΠΑΚ
ΔΕΝ ΑΠΟΣΑΦΗΝΙΣΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ, Δ. ΚΟΥΣΕΛΑ
»

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2006

Δεν απάντησε σε ερώτηση Κουσελά για τη ΔΕΠΑΚ ο υπουργός Πολιτισμού

Ο υπουργός Πολιτισμού κ. Βουλγαράκης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κουσελά, με την οποία ο βουλευτής ζητούσε εξηγήσεις για την σοβαρή καθυστέρηση και την ανακολουθία του υπουργείου Πολιτισμού ως προς τις οικονομικές του υποχρεώσεις, που θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο τη λειτουργία της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Καλαμάτας (ΔΕΠΑΚ), κάνει λόγο για επιχορήγησή της μόνο με το ποσό των 100.000 ευρώ για το 2006.

Σχολιάζοντας την απάντηση του υπουργού, ο κ. Κουσελάς δήλωσε τα εξής:

«Προφανώς ο κ. υπουργός Πολιτισμού δεν προτίθεται να τιμήσει την υπογραφή του στην τριετή προγραμματική σύμβαση (2006-2009) που συνήψε με τη ΔΕΠΑΚ για την πραγματοποίηση πολιτιστικών δραστηριοτήτων, σύμφωνα με την οποία το ΥΠΠΟ και ο Δήμος Καλαμάτας ανέλαβαν την υποχρέωση επιχορήγησης της ΔΕΠΑΚ με το ποσό των 480.000 ευρώ ετησίως, ο καθένας.

Ο κ. υπουργός, ενώ ρητώς ερωτήθηκε για την ανάγκη εκπλήρωσης των σωρευμένων υποχρεώσεων του ΥΠΠΟ απέναντι στη ΔΕΠΑΚ και τη ΔΙΚΕΧΟ για τα έτη 2004, 2005, 2006, που φτάνουν συνολικά τα 903.881,15 ευρώ, εξακολουθεί να… «ποιεί την νήσσα» για το ποσό αυτό.

Η τακτική της αποσιώπησης αλλά και η μη ανταπόκριση στον κοινοβουλευτικό έλεγχο δεν μπορεί να συγκαλύψει την αθέτηση ειλημμένων υποχρεώσεων, την παντελή αδιαφορία, αν όχι τον εμπαιγμό του υπουργού Πολιτισμού απέναντι στους δημότες και στην πολιτιστική ανάπτυξη της Καλαμάτας!

Εκτός αν ο κ. υπουργός περιμένει να αναλάβει τα καθήκοντά του ο κ. Νίκας, για να …θυμηθεί τις υποχρεώσεις του απέναντι στη ΔΕΠΑΚ!

Πρόκειται για ακόμα ένα δείγμα γραφής για το πώς αντιλαμβάνεται και το πώς (δεν) τιμά η κυβέρνηση τις δεσμεύσεις της απέναντι στην Περιφέρεια και στους πολίτες της!».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

«Σχετικά με την υπ. αριθμ. 818/03-11-2006 ερώτηση του βουλευτή Δημήτρη Κουσελά, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Η επιχορήγηση της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Καλαμάτας (ΔΕΠΑΚ) έχει εγκριθεί και η ΔΕΠΑΚ επιχορηγείται με το ποσό των 100.000 ευρώ.

Η ανωτέρω δαπάνη θα βαρύνει τις πιστώσεις του τακτικού προϋπολογισμού του ΥΠΠΟ έτους 2006 με φορέα 21/110 και ΚΑΕ 2599 “Λοιπές επιχορηγήσεις φυσικών ή νομικών προσώπων και οργανισμών”.

Ο υπουργός Γεώργιος Βουλγαράκης»