Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 15/12/2006

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2006

«Ερώτηση Κουσελά για το γραφείο ΕΛΤΑ
στο Δήμο Αριστομένους»

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2006

«ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΗΜ. ΚΟΥΣΕΛΑ
Ζητά εξηγήσεις για την πρόθαση κατάργησης του
Γραφείου ΕΛΤΑ στο Δήμο Αριστομένους
»

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2006

«Ερώτηση Κουσελά για το γραφείο ΕΛΤΑ
στο Δήμο Αριστομένους
»

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2006

«ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΟΥΣΕΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΛΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΟΥΣ»

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2006

Να μην καταργηθεί το Γραφείο των ΕΛ.ΤΑ. στον Αριστομένη
ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΗΜ. ΚΟΥΣΕΛΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κουσελάς κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, ζητώντας εξηγήσεις για τις προθέσεις κατάργησης του Γραφείου ΕΛΤΑ στο Δήμο Αριστομένους και τονίζοντας, αντίθετα, την ανάγκη αναβάθμισής του, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών της ευρύτερης περιοχής.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής: «Στον Αριστομένη, έδρα του Δήμου Αριστομένους Ν. Μεσσηνίας, λειτουργεί Γραφείο των ΕΛΤΑ, το οποίο εξυπηρετεί 17 ημιορεινά χωριά. Το γραφείο αυτό αποδίδει 600 συντάξεις μηνιαίως, διακινεί αλληλογραφία, εξυπηρετεί για την πληρωμή λογαριασμών και λειτουργεί και ως Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Επειδή, σύμφωνα με πληροφορίες μου, υπάρχει πρόθεση κατάργησης αυτού του Γραφείου και υποβάθμισής του σε Ταχυδρομικό Πρακτορείο, και τούτο παρά το γεγονός ότι εξυπηρετεί την αλληλογραφία και τις οικονομικές συναλλαγές εκατοντάδων πολιτών, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι αγρότες και στερούνται μεταφορικού μέσου.

Επειδή, αντίθετα, το Γραφείο αυτό θα πρέπει να αναβαθμιστεί, με την κάλυψη των κενών του σε προσωπικό και με την επέκταση της περιοχής αρμοδιότητάς του, λ.χ. με την προσθήκη και των χωριών Στρέφι και Πελεκανάδας, τα οποία ανήκουν στον ίδιο δήμο και απέχουν ελάχιστα από την έδρα του Ταχυδρομικού Γραφείου.

Ερωτάται ο κ. υπουργός:

  • Υπάρχει όντως πρόθεση των ΕΛΤΑ να υποβαθμίσουν το Γραφείο ΕΛΤΑ Αριστομένη σε Ταχυδρομικό Πρακτορείο; Αν ναι, με ποιο σκεπτικό εξετάζεται αυτό το ενδεχόμενο, σε πλήρη αναντιστοιχία με τις πραγματικές ανάγκες που αυτό το γραφείο εξυπηρετεί;

  • Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει, όχι μόνο για την αναγκαία συνέχιση της λειτουργίας του εν λόγω Γραφείου των ΕΛΤΑ, αλλά και για την περαιτέρω αναβάθμισή του, ώστε να καλύπτει πληρέστερα τις ανάγκες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής;».