Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 14/12/2006

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2006

«Δριμεία επίθεση Κουσελά στην κυβέρνηση
από τη Βουλή»

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2006

«ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΣΕΛΑ
ΓΙΑ ΟΤΕ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ
Είστε κυβέρνηση των ολίγων της αδιαφάνειας
και των συμφερόντων
»

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2006

«ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για
ΟΤΕ και φορολογικό
»

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2006

«Για το νομοσχέδιο που αφορά στον ΟΤΕ
και το Φορολογικό
»

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2006

 Παρέμβαση Δημ. Κουσελά για ΟΤΕ και φορολογικό

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, στην ομιλία του κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών «Μεταβολές στη Φορολογία Εισοδήματος, απλουστεύσεις στον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και άλλες διατάξεις», τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. με το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου και τις τροπολογίες που αιφνιδιαστικά κατέθεσε, όχι μόνο επιχειρεί να εξαπατήσει αλλά προκαλεί με την στάση της την Ελληνική Κοινωνία, τους Έλληνες πολίτες!

Την ίδια στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη μια άγρια αναδιανομή σε βάρος των ασθενέστερων οικονομικά τάξεων και με το υπό συζήτηση φορολογικό νομοσχέδιο η Κυβέρνηση, με διαδικασίες που αγγίζουν τα όρια του Κοινοβουλευτικού Πραξικοπήματος, επιχειρεί να ξεπουλήσει τον Ο.Τ.Ε. Μια επιχείρηση με συνολική αξία πάνω από 15 δις ευρώ , με κρυφές υπεραξίες δις ευρώ που προέρχονται από τα 2.500 ακίνητα, με θυγατρικές εταιρίες φιλέτα, όπως η COSMOTE, Leader στην κινητή τηλεφωνία, με εταιρίες στη Ρουμανία, Βουλγαρία, Σκόπια, Σερβία , Αλβανία και με τον δορυφόρο HELLAS SAT στην κατοχή του.

Αυτήν την επιχείρηση που ουσιαστικά είναι μονοπώλιο στο χώρο των τηλεπικοινωνιών αφού ελέγχει το 85% της αγοράς στη σταθερή τηλεφωνία και το 95% των συνδέσεων internet, που παίζει κρίσιμο ρόλο για την εθνική μας ασφάλεια και τις στρατιωτικές επικοινωνίες, η Κυβέρνηση την αντιμετωπίζει σαν να ήταν το περίπτερο της γειτονιάς. Την μεγαλύτερη τηλεπικοινωνιακή επιχείρηση στο χώρο των Βαλκανίων.

Ο κύριος Καραμανλής , μέσα από τον εκλεκτό του κ. Βουρλούμη, προετοίμασε το έδαφος προκειμένου να πραγματοποιηθεί το μεγάλο Deal. Να παραδώσει δηλαδή μια κερδοφόρα επιχείρηση που το 2010 μόνο από τα ευρυζωνικά δίκτυα θα αποφέρει έσοδα πάνω από 600 εκ. ευρώ στα χέρια των επίδοξων αγοραστών.

Αγοραστών που απ΄ ότι συζητείται ευρέως στην αγορά, έχει ήδη προεπιλέξει η Κυβέρνηση και ο κ. Βουρλούμης μέσα από τις πολυπληθείς επαφές με τις ξένες εταιρίες.

Ποιός λοιπόν είναι ο πραγματικός λόγος της πώλησης; Όταν η Κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι η οικονομία πάει καλά, ότι βγαίνουμε από την επιτήρηση, γιατί ξεπουλάει νύχτα τον Ο.Τ.Ε.; Είναι μεταρρύθμιση το αδιαφανές και μεθοδευμένο ξεπούλημα; Ποιοι θα ωφεληθούν; Μήπως οι εργαζόμενοι, οι Έλληνες πολίτες, η Ελληνική Οικονομία;

Ποιόν νομίζετε ότι κοροϊδεύετε όταν λέτε ότι ο Ο.Τ.Ε. ήταν ζημιογόνος το 2004 και το 2005, όταν σκόπιμα του χρεώνετε για το 2005 938 εκατ. ευρώ για το κόστος της εθελουσίας και όταν όπως γνωρίζετε το 2004 επωμίσθηκε όλο το βάρος των Ολυμπιακών Αγώνων;

Πώς μπορείτε να μιλάτε για δημοκρατία, όταν επιχειρείτε ένα εργασιακό πραξικόπημα, προκαλώντας 32.000 εργαζομένους, παρεμβαίνοντας αντισυνταγματικά στις συλλογικές τους συμβάσεις ; Για τον κ. Υπουργό είναι βαρίδια τα αποτελέσματα των συλλογικών διαπραγματεύσεων και οι κατακτήσεις των εργαζομένων. Γιατί βαρίδι θεωρεί τον κανονισμό του Ο.Τ.Ε. Κατά τα άλλα σας ενδιαφέρουν οι εργαζόμενοι. Έτσι εσείς υπερασπίζεστε το θεσμό των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και το σύνταγμα της χώρας;

Την ίδια στιγμή εμπαίζετε την Ελληνικό Λαό για δήθεν ελαφρύνσεις με το φορολογικό νομοσχέδιο όταν του φορτώνετε νέα φορολογικά βάρη 3,2 δις ευρώ πρόσθετους φόρους για το 2007, όταν το σύνολο των ελαφρύνσεων του φορολογικού σας νομοσχεδίου δεν ξεπερνά τα 370 εκατ. ευρώ. Αυτοί που ωφελούνται από αυτά είναι κυρίως τα ανώτερα εισοδηματικά στρώματα. Οι χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι, οι μικρομεσαίοι και οι αγρότες, όχι μόνο δεν έχουν όφελος αλλά καλούνται και πάλι να πληρώσουν τον κύριο όγκο της πρόσθετης φορολογίας των 3,2 δις ευρώ.

Εξάλλου οι έμμεσοι φόροι που με την πολιτική σας γιγαντώθηκαν πλήττουν κύρια τα 3,2 εκατ. πολιτών που ψευδώς ισχυρίζεστε ότι απαλλάσσονται της φορολογίας. 200 ευρώ το μήνα είναι οι επιβαρύνσεις μόνο από τον ειδικό φόρο στα καύσιμα, στα τσιγάρα, στην κινητή τηλεφωνία, από την αύξηση του Φ.Π.Α. από το 18% στο 19%.

Τέλος οι μικρομεσαίοι και ελεύθεροι επαγγελματίες οδηγούνται σε ομηρία, ξεζούμισμα και πλήρη φορολογική ανασφάλεια με τις δήθεν μεταρρυθμίσεις σας για τους ελέγχους και την αυτοπεραίωση.

Σε ότι αφορά στην τροπολογία για την Α.Τ.Ε. για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πόσο αδιέξοδη ήταν η δήθεν λύση του ασφαλιστικού των τραπεζοϋπαλλήλων που χάρισε δις. ευρώ στις τράπεζες.

Σας καλούμε έστω και τώρα να αποδεχτείτε τις προτάσεις των συνταξιουχικών οργανώσεων τις οποίες σας καταθέτω.

Σχετικά με την τροπολογία για τον αναπτυξιακό νόμο η κυβέρνηση κάνει μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα. Επιχειρεί με κονδύλια και προδιαγραφές της Ε.Ε. να μας πείσει ότι κάνει αναπτυξιακή πολιτική. Μέσα από μια διαδικασία απαράδεκτη για να κρύψει την έλλειψη αναπτυξιακού σχεδιασμού για την περιφέρεια, τις ευθύνες της για την απώλεια 1,8 δις. ευρώ από το Γ’ ΚΠΣ και την εξ’ αρχής υπονόμευση του Δ’ ΚΠΣ.

Όλα τα παραπάνω καταδεικνύουν ότι είστε κυβέρνηση: των ολίγων, των συμφερόντων, της αδιαφάνειας, της περιφρόνησης των κοινοβουλευτικών θεσμών.