Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 13/12/2006

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2006

«Κουσελάς ρωτά για Νοσοκομείο Καλαμάτας
με αφορμή τις μειωμένες πιστώσεις για το 07
»

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2006

«ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΣΕΛΑ
Οι μειωμένες πιστώσεις θέτουν σε κίνδυνο τη
λειτουργία του Νοσοκομείου Καλαμάτας
»

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2006

«ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Οι μειωμένες πιστώσεις θέτουν σε κίνδυνο
τη λειτουργία του Νοσοκομείου Καλαμάτας
»

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2006

«ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Οι μειωμένες πιστώσεις θέτουν σε κίνδυνο
τη λειτουργία του Νοσοκομείου Καλαμάτας
»

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2006

Παρέμβαση Κουσελά για το Νοσοκομείο Καλαμάτας
ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΩ ΜΕΙΩΜΕΝΩΝ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ 

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ζητώντας εξηγήσεις για τις μειωμένες κατά 20% πιστώσεις του Νοσοκομείου Καλαμάτας για το 2007, που θέτουν σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία του, καθώς και την έγκριση πρόσθετων κονδυλίων για να καλυφθούν οι ανάγκες λειτουργίας της ΜΕΘ, του Κέντρου Ψυχικής Υγείας κ.α επείγουσες ανάγκες σε προσωπικό και εξοπλισμό.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

« Για το Νοσοκομείο Καλαμάτας Ν. Μεσσηνίας εκκρεμούν εδώ και πολύ καιρό προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, κατά κύριο λόγο νοσηλευτικού προσωπικού, από τις προκηρύξεις του 2004 και του 2005, με τις οποίες αναμένεται να καλυφθεί τουλάχιστον ένα μέρος των σοβαρών του ελλείψεων σε προσωπικό.

Ειδικότερα, εκκρεμούν από το 2004 οι προσλήψεις 3 ατόμων ΤΕ Νοσηλευτικής και 5 ατόμων ΔΕ Νοσηλευτικής, ενώ από το 2005 εκκρεμούν οι προσλήψεις 17 ατόμων ΤΕ Νοσηλευτικής, 7 ατόμων ΔΕ Νοσηλευτικής και, για το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, 3 ατόμων ΤΕ Νοσηλευτικής, 3 ατόμων ΔΕ Νοσηλευτικής, 1 ατόμου ΠΕ ψυχολόγων, 1 ατόμου ΤΕ Εργοθεραπευτών και 1 ατόμου ΤΕ Κοινωνικής Εργασίας.

Παράλληλα, από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου διαπιστώνονται ανάγκες αντικατάστασης των παλαιών ασθενοφόρων, προμηθειών ιατρο-τεχνολογικού εξοπλισμού αλλά και σημαντικές πρόσθετες λειτουργικές ανάγκες, οι οποίες απαιτούν την αυξημένη χρηματοδότησή του .

Ωστόσο, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, που από μόνη της θα κοστίσει 3.600.000 ευρώ, ο Προϋπολογισμός του Νοσοκομείου για το 2007 εμφανίζεται μειωμένος κατά 13,3 εκατομμύρια ευρώ ή κατά 20% σε σχέση με τον αντίστοιχο του 2006 .

Επειδή η ανεπαρκής χρηματοδότηση, η οποία διαπιστώνεται από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου (Δελτίο Τύπου της 15-11-2006), μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την κάλυψη των αναγκών του σε αναγκαίο προσωπικό και σε εξοπλισμό, επομένως και την ομαλή εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών του Νομού μας,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

    • Σε τι οφείλεται η σοβαρή καθυστέρηση στις προσλήψεις νοσηλευτικού κλπ. εξειδικευμένου προσωπικού των διαγωνισμών ΑΣΕΠ 2004-2005;

    • Πότε προβλέπεται η κάλυψη των αντίστοιχων θέσεων και κατά πόσο έχουν προβλεφθεί οι αναγκαίες πιστώσεις για τη μισθοδοσία αυτών που θα προσληφθούν ;

    • Προτίθεται να εγκρίνει πρόσθετες πιστώσεις για την αναγκαία χρηματοδότηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας κατά το έτος 2007, ώστε να καλυφθούν η μισθοδοσία του υπό πρόσληψη προσωπικού, τα αναγκαία πρόσθετα κονδύλια για τη λειτουργία της ΜΕΘ και του Κέντρου Ψυχικής Υγείας, αλλά και οι επείγουσες ανάγκες αντικατάστασης πεπαλαιωμένων ασθενοφόρων και προμήθειας ιατρο-τεχνολογικού εξοπλισμού;

    • Τι γενικότερα μέτρα προτίθεται να λάβει για την υποστήριξη και την αναγκαία αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Νοσοκομείου Καλαμάτας; »