Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 7/12/2006

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 07 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2006

«Ο ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗ...
Η απόσυρση της διάταξης για υποχρεωτική
ασφάλιση επαγγελματιών από χωριά στον ΟΑΕΕ
»

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 07 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2006

«ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΥΣΕΛΑ
Αποσύρθηκε η ρύθμιση για την ασφάλιση των μικρομεσαίων
»

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 07 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2006

 Γλίτωσαν οι μικρομεσαίοι 11 κωμοπόλεων του Νομού

Ο Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Σάββας Τσιτουρίδης, υπό την πίεση των βουλευτών της Αντιπολίτευσης και του Δημήτρη Κουσελά, που ανέδειξαν το θέμα με τις τοποθετήσεις τους στη Βουλή κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου «Ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας», αναγκάστηκε να αποσύρει την απαράδεκτη διάταξη που προέβλεπε την υποχρεωτική ασφάλιση των μικρομεσαίων, εμπόρων και επαγγελματιών σε οικισμούς με πληθυσμό άνω των 1.000 κατοίκων, βάσει της Απογραφής του 2001, στον Οργανισμό Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), αντί για τον ΟΓΑ.

Σχολιάζοντας την απόσυρση της διάταξης, ο κ. Κουσελάς δήλωσε τα εξής:

« Χρειάστηκε να παρέμβουμε και να εκθέσουμε αναλυτικά στον κ. Υπουργό τις καταστροφικές συνέπειες που θα είχε για τους μικρομεσαίους και τους επιτηδευματίες 11 τουλάχιστον κωμοπόλεων του Νομού μας και άλλων περιοχών της χώρας η αβάσιμη και ανυπόστατη ρύθμιση που προσπάθησε να επιβάλει, επιβαρύνοντάς τους αυθαίρετα και χωρίς να λαμβάνεται υπ’ όψιν κανένα εισοδηματικό κριτήριο, με τουλάχιστον 3.000 επιπλέον ευρώ το χρόνο για τις αυξημένες εισφορές που θα κατέβαλαν στον ΟΑΕΕ, σε σχέση με εκείνες του ΟΓΑ.

Προειδοποιήσαμε τον κ. Υπουργό ότι η διάταξη που πρότεινε θα δημιουργούσε πολύ περισσότερα προβλήματα για την επιχειρηματικότητα της Περιφέρειας και ιδίως για τους νέους επαγγελματίες, από όσα θα έλυνε, γι’ αυτό του ζητήσαμε να την αποσύρει. ‘Εστω και την ύστατη στιγμή, τα επιχειρήματά μας και η πίεση που ασκήσαμε στη Βουλή με τις τοποθετήσεις μας, τόσον εγώ, όσο και πολυάριθμοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, έπιασαν τόπο και η ρύθμιση απεσύρθη. ‘Ετσι οι επαγγελματίες, οι έμποροι και οι μικρομεσαίοι των κωμοπόλεων θα συνεχίσουν να υπάγονται στο ίδιο, όπως και πριν, ασφαλιστικό καθεστώς. »