Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 30/11/2006

Εφημερίδα ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2006

«Παριστάνουν τους κουφούς για
τους "αρραβώνες διαπλοκής"»

Εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2006

 Ποιος κρύβεται πίσω από τις μίζες της Ealy

Επερώτηση προς τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκόυφη κατέθεσαν χθες στη Βουλή οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κκ. Δ. Κουσελάς, Π. Ευθυμίου, Α. Μακρυπίδης και η κυρία Βάσω Παπανδρέου, για τις επενδύσεις της Αγροτικής Τράπεζας σε προϊόντα υψηλού ρίσκου και τις προμήθειες που δόθηκαν σε άγνωστο πρόσωπο μέσω της off shore Ealy.

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης «λίγες μέρες μετά την αμήχανη και πανικόβλητη εμφάνιση του Διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας στην Επιτροπή της Βουλής σχετικά με την επικίνδυνη επένδυση του 70% των ιδίων κεφαλαίων της, 750 εκατ. ευρώ και την σκοτεινή προμήθεια που πληρώθηκε στην αγνώστου ταυτότητας EALY αλλά και σε κάποιο άγνωστο ελληνικό γραφείο, εμφανίστηκαν στον ημερήσιο τύπο ολοσέλιδες και πολυτελείς διαφημιστικές καταχωρήσεις της FBB, μιας μικρής και σχετικά άγνωστης θυγατρικής εταιρίας της Αγροτικής Τράπεζας. Πρόεδρος του Δ.Σ. της FBB είναι ο ίδιος ο Διοικητής της Α.Τ.Ε.

Με τίτλο «Να μη γίνει η δόση ασήκωτη», η FBB διαφημίζει στεγαστικά δάνεια, αν και φαίνεται ότι το κύριο αντικείμενό της είναι οι υπηρεσίες προς επιχειρήσεις και επαγγελματίες.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός :

  • Πόσο στοίχισε η πολυτελής διαφημιστική εκστρατεία και σε τι ποσοστό αναλογεί στον κύκλο εργασιών της FBB;

  • Είναι άραγε τυχαίο ότι η πολυτελής διαφήμιση της FBB συνέπεσε χρονικά με την αποκάλυψη του ύποπτου ρόλου της EALY και του ελληνικού γραφείου, ή κρύβονται άλλες σχέσεις και σκοπιμότητες έτσι ώστε «να μη γίνει η αλήθεια ασήκωτη»;

  • Σκοπεύει ο Υπουργός να υποχρεώσει τον Διοικητή της Α.Τ.Ε. και Πρόεδρο του Δ.Σ. της FBB να ελέγξει εάν τυχόν μέλος της Διοίκησης της Α.T.E. ή της FBB σχετίζεται με την σκοτεινή εταιρία EALY και το ελληνικό γραφείο, δεδομένου ότι κατά την παρουσία του στην Βουλή ο κ. Μηλιάκος αρνήθηκε μεν κατηγορηματικά αυτό το ενδεχόμενο για τον ίδιο, δεν ήταν όμως σε θέση να διαβεβαιώσει ομοίως και για τους άλλους;»