Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 28/11/2006

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2006

«Κουσελάς: Παραπλανά ο Μπασιάκος τους
αγρότες σχετικά με την επιδότηση
»

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2006

«ΕΠΙΚΡΙΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΥΣΕΛΑ ΚΑΤΑ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ
Παραπλανά απροκάλυπτα τους ελαιοπαραγωγούς η
κυβέρνηση για την καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης
»

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2006

«ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ
Δ. ΚΟΥΣΕΛΑΣ: Οκ. Μπασιάκος παραπλανά
απροκάλυπτα τους ελαιοπαραγωγούς
»

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2006

«ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Παραπλανεί ο υπουργός τους ελαιοπαραγωγούς
»

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2006

 Δ. ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Ο κ. Μπασιάκος παραπλανά απροκάλυπτα τους ελαιοπαραγωγούς για την καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης

Μπροστά στην απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τις παραλείψεις και τις παλινωδίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης στους ελαιοπαραγωγούς της Μεσσηνίας, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Ο κ. Μπασιάκος εξακολουθεί να δηλώνει ικανοποιημένος γιατί δήθεν «προχωρεί ομαλά» η καταβολή του 50% της ενιαίας ενίσχυσης στους δικαιούχους, θεωρώντας ότι τους κάνει και χάρη, αφού ισχυρίζεται ότι «δεν μπορούσε να δώσει προκαταβολή πάνω από το 50% πριν την 1η Δεκεμβρίου» και ότι «δίνει πολύ υψηλότερα ποσά σε σχέση με τα προηγούμενα έτη».

Η πραγματικότητα και η δικαιολογημένη αγανάκτηση των ελαιοπαραγωγών της Μεσσηνίας διαψεύδουν και ακυρώνουν την απαράδεκτη προσπάθειά του να παραπλανήσει και να «πουλήσει εξυπηρέτηση» στους ελαιοπαραγωγούς, αφού είναι γνωστό ότι μπορούσε να δώσει την προκαταβολή από τα μέσα Οκτώβρη, ενώ οφείλει να δώσει το 100% της ενίσχυσης από την 1-12-2006, όπως ρητά προβλέπεται από τη νέα ΚΑΠ.

Eίναι «επίτευγμα» του ΟΠΕΚΕΠΕ και του Υπουργείου, το ότι ελάχιστοι παραγωγοί έχουν πάρει αυτή τη μειωμένη προκαταβολή, όταν εξαιρούνται:

  • αγρότες των οποίων οι αιτήσεις είχαν προβλήματα,

  • όσοι έκαναν ενστάσεις –που ακόμα να εξετασθούν…-

  • και όσοι (5%) εντάσσονται στους δειγματοληπτικούς ελέγχους, που έχουν υπερβολικά καθυστερήσει ;

Εξίσου «επίτευγμά» τους είναι το ότι κανείς σήμερα δεν γνωρίζει πότε θα γίνουν οι εκκρεμείς έλεγχοι των ενστάσεων, για τις οποίες ήδη πλήρωσαν και τι θα γίνει με τα πολυάριθμα λάθη στα ατομικά δικαιώματα, αφού οι αρμόδιοι δεν έκαναν τον κόπο να επικαιροποιήσουν, 2,5 χρόνια τώρα, το ελαιοκομικό μητρώο, που κανονικά πρέπει να επικαιροποιείται μια φορά το χρόνο !

Τέλος, η περίφημη «αύξηση του ποσού της ενίσχυσης», την οποία παραπλανητικά επικαλείται ο κ. Υπουργός, δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας… γενναιοδωρίας του ίδιου και της Κυβέρνησης. Είναι προϊόν της ίδιας της νέας ΚΑΠ, που προβλέπει την καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης για όλες τις καλλιέργειες ή και τις κτηνοτροφικές δραστηριότητες που μπορεί να έχει ο κάθε δικαιούχος. Μέχρι σήμερα δινόταν,. αυτή την εποχή, μόνο η επιδότηση του λαδιού.

Ο κ. Μπασιάκος καλά θα κάνει να σταματήσει να μιλάει για «πρωτόγνωρες επιτυχίες», πουλώντας «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» και προσπαθώντας να παραπλανήσει!

Πρωτόγνωρη είναι η κοροϊδία του απέναντι σε χιλιάδες αγρότες που θα μείνουν απλήρωτοι, αφού είναι κοινό μυστικό ότι τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν σήμερα είναι προϊόν καθυστερήσεων, συγκεχυμένων οδηγιών και παραλείψεων του Υπουργείου του και του ΟΠΕΚΕΠΕ, τις οποία φορτώνονται, γι’ άλλη μια φορά, οι ίδιοι οι παραγωγοί! »