Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 16/11/2006

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2006

«Δ.ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Εξαπάτηση των συμβασιούχων και προεκλογικά
ψίχουλα για τους συνταξιούχους του Δημοσίου
»

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2006

«ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Δ. ΚΟΥΣΕΛΑ
Εξαπάτηση των συμβασιούχων και προεκλογικά
ψίχουλα για τους συνταξιούχους του Δημοσίου
»

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2006

«ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Εξαπάτηση των συμβασιούχων και προεκλογικά
ψίχουλα για τους συνταξιούχους του Δημοσίου
»

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2006

«Εξαπάτηση των συμβασιούχων»

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2006

 Δ. ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Εξαπάτηση των συμβασιούχων και προεκλογικά ψίχουλα για τους συνταξιούχους του Δημοσίου

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, στην ομιλία του κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου «Τροποποίηση και συμπλήρωση της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας του Δημοσίου και άλλες διατάξεις», μεταξύ άλλων, σημείωσε τα εξής:

« Το σχέδιο νόμου που συζητάμε σήμερα είναι ένα συνονθύλευμα διάσπαρτων και αποσπασματικών άρθρων και περιπτωσιολογικών ρυθμίσεων, χωρίς αρχές και συνοχή.

Θα αναγνωρίσω, κύριοι της Κυβέρνησης, ότι ορισμένες απ’ αυτές είναι εύλογες, γιατί αποκαθιστούν κάποιες αδικίες ή νομικά κενά. Οι περισσότερες όμως είναι φωτογραφικά βολέματα «ημετέρων» ή ικανοποίηση μεμονωμένων αιτημάτων για προεκλογική και μόνον χρήση.

Εδώ η οικονομία «αντέχει», κύριε Υπουργέ ! Για άλλους δεν αντέχει…

Είδαμε τι έγινε πρόσφατα με τους εκπαιδευτικούς, με τους δασκάλους. Βλέπουμε τι γίνεται τώρα με τους συμβασιούχους, που εξαπατήθηκαν όχι μία, αλλά δύο φορές προεκλογικά από την Κυβέρνηση, η οποία όχι μόνον δεν υλοποιεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, αλλά τώρα κρύβεται πίσω από την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, μια απόφαση που βάζει ταφόπλακα στα οράματα και στις προσδοκίες που τους είχατε δημιουργήσει. Τους δείχνει την έξοδο και την ανεργία, την ίδια στιγμή που εσείς δημιουργείτε μια δεύτερη στρατιά συμβασιούχων, με προσλήψεις από το παράθυρο!

Ξεχνάτε τις ρητές δεσμεύσεις που είχατε αναλάβει ως Κυβέρνηση προεκλογικά και μετεκλογικά, για τη δημιουργία ενός νέου, ενιαίου μισθολογίου για τους δημοσίους υπαλλήλους, ενός μισθολογίου που θα ρύθμιζε, με τρόπο δίκαιο και ενιαίο, μια σειρά από ασφαλιστικά και μισθολογικά ζητήματα των δημοσίων υπαλλήλων.

Την ίδια στιγμή, στέλνετε στις Ελληνικές καλένδες τις δεσμεύσεις σας για βελτίωση των συντάξιμων αποδοχών, σε σχέση με αυτές των εν ενεργεία δημοσίων υπαλλήλων. Ακόμα και σήμερα, προσπαθείτε να εξαπατήσετε τα Σώματα Ασφαλείας, παρά τον υπουργικό συνδικαλισμό του επικεφαλής τους, του Υπουργού κ. Πολύδωρα.

Με τις ρυθμίσεις που θεσπίζετε σ’ αυτό το σχέδιο νόμου, το επίδομα των 176 ευρώ -το υπόλοιπο από αυτό που δεν είχε δώσει το ΠΑΣΟΚ- θα δοθεί σε πέντε δόσεις, αλλά η κράτηση 6,67% που θα γίνει στο ποσό των 140 ευρώ, θα μειώσει ακόμα περισσότερο την καθαρή αύξηση και το πραγματικό εισόδημα των εργαζομένων.

Στο νομοσχέδιο που συζητάμε είναι χαρακτηριστικό ότι διατάξεις κοινωνικής ευαισθησίας και αποκατάστασης αδικιών είναι τεχνηέντως ανακατεμένες με χαριστικές, με φωτογραφικές ρυθμίσεις. Τέτοιες, κατά τη γνώμη μου, είναι οι ρυθμίσεις για τους απόστρατους, οι χαριστικές ρυθμίσεις για τις τράπεζες, οι ρυθμίσεις για Γενικούς Γραμματείς και Γενικούς Διευθυντές του Δημοσίου.

Όμως, ακόμα και οι εύλογες διατάξεις για τα άτομα με αναπηρία, για τις πολεμικές συντάξεις κ.α, είναι προεκλογικά «ψίχουλα», σε σχέση με την τεράστια απόκλιση των συντάξεων από τις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων και δημιουργούν πλήθος χαμηλοσυνταξιούχων και στο Δημόσιο. ‘Ηδη περίπου 30% περίπου των συνταξιούχων του Δημοσίου παίρνουν λιγότερα από 500 ευρώ!

Απότοκος της πολιτικής που ακολουθείτε είναι η μεγάλη ανασφάλεια στους δημόσιους υπαλλήλους και σε πολλούς υπαλλήλους των Δ.Ε.Κ.Ο, εξαιτίας της φημολογούμενης και απαράδεκτης προς τα πάνω εξίσωσης των ορίων συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών. Οι φήμες αυτές και η ρευστή κατάσταση που σκόπιμα καλλιεργείτε στο ασφαλιστικό, εξηγούν γιατί στο πρώτο 9μηνο του 2006 οι αιτήσεις συνταξιοδότησης έχουν ήδη ξεπεράσει τις 10.000, γιατί έχουμε αύξηση 35% στις αποχωρήσεις στρατιωτικών και 80% στους αστυνομικούς, σε σχέση με πέρυσι, με σοβαρές συνέπειες για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Αυτά τα προβλήματα δεν απασχολούν, βέβαια, το νομοσχέδιο που συζητάμε σήμερα.

Είναι ένα νομοσχέδιο που δεν έχει ούτε αρχή, ούτε μέση, ούτε τέλος!

Το καταψηφίζουμε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα ψηφίσουμε, στην κατ’ άρθρο συζήτηση, τις όποιες θετικές διατάξεις αποκαθιστούν αδικίες, καλύπτουν νομικά κενά και βελτιώνουν την κατάσταση των ασφαλισμένων. »