Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 1/11/2006

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 01 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2006

«ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ
ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ
»

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 01 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2006

«ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ
Σιδηροδρομικό δίκτυο Πελοπονήσου
και διακοπή δρομολογίων λεωφορείου ΟΣΕ
»

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 01 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2006

«ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Η κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου και
η διακοπή δρομολογίων των λεωφορείων του ΟΣΕ
»

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 01 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2006

«ΚΟΙΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΩΝ
Ερώτηση 7 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για το σιδηρόδρομο
»

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 01 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2006

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Για την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου και τη διακοπή δρομολογίων των λεωφορείων του ΟΣΕ

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιάννης Μανιάτης, Λεωνίδας Γρηγοράκος, Πέτρος Κατσιλιέρης, Δημήτρης Κουσελάς, ‘Αγγελος Μανωλάκης, Δημήτρης Ρέππας και Τάσος Χωρέμης, κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, με θέμα την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου και τη διακοπή των δρομολογίων των λεωφορείων του ΟΣΕ, που αποφάσισε πρόσφατα η Διοίκηση του ΟΣΕ.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

« Κύριε Υπουργέ,

Με έγγραφο του ΟΣΕ της 23/10/2006 και χαρακτηρισμό ως «εξαιρετικά επείγον» ανακοινώθηκε ότι μετά από δύο (2) μέρες δηλ. στις 25/10/2006 διακόπτονται τα δρομολόγια των λεωφορείων του ΟΣΕ στη γραμμή Κόρινθος - Άργος/Ναύπλιο - Καλαμάτα.

Η απόφαση αυτή της Διοίκησης έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση τόσο στους εργαζόμενους του ΟΣΕ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (που εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση), όσο και στο επιβατικό κοινό.

Στο έγγραφο δεν αναφέρεται ούτε καν η ημερομηνία μέχρι την οποία δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια των λεωφορείων, ούτε βεβαίως πότε θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στη γραμμή ώστε να εξυπηρετηθεί με τραίνα το επιβατικό κοινό. Ταυτόχρονα, πρέπει να γνωρίζετε ότι παρά τις αντίθετες εισηγήσεις του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου, τα δρομολόγια των λεωφορείων εκτελούνταν στις ίδιες ώρες με τα δρομολόγια των τραίνων, γεγονός που δημιουργούσε παραπέρα δυσλειτουργίες στην εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Κύριε Υπουργέ,

Είναι βέβαιο ότι με την παραπάνω απόφαση του ΟΣΕ ακόμα και αυτοί οι λίγοι επιβάτες που συνέχιζαν να παραμένουν πιστοί στο σιδηρόδρομο θα τον εγκαταλείψουν και θα στραφούν προς άλλες κατευθύνσεις.

Τα ερωτήματα γίνονται ακόμη σοβαρότερα όταν εσείς ο ίδιος απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων (4/11/2004) δεσμευτήκατε ότι «το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2006».

Ερωτάται ο κ.Υπουργός:

  • Για ποιο λόγο διακόπηκαν τα δρομολόγια λεωφορείων του ΟΣΕ μόλις δύο μήνες πριν, σύμφωνα με τη δέσμευσή σας, ολοκληρωθεί ο εκσυγχρονισμός της γραμμής

  • Επειδή υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις ότι το έργο του εκσυγχρονισμού θα παραταθεί πολύ πέραν του τέλους του 2006, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τον πραγματικό χρόνο ολοκλήρωσης, για τις αιτίες που οδήγησαν σε παράταση των εργασιών, καθώς και για τις πιθανές ευθύνες που έχουν επιμεριστεί σε αρμόδιους».