Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 6/10/2006

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 06 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2006

«Διέλευση της Ιόνιας οδού εκτός οικισμών
ζητά ο κ. Κουσελάς
»

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 06 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2006

«ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Ο
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Να υιοθετηθούν οι προτάσεις της Τ.Α.
για την Ιόνια οδό
»

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 06 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2006

«Ζητάει παράκαμψη της Ιονίας Οδού εκτός οικισμών
ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΟΥΣΕΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΧΩΔΕ
»

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  06 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2006

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΟΥΣΕΛΑ
Η Ιόνια Οδός να περάσει έξω από τους οικισμούς

Την παράκαμψη της Ιονίας Οδού εκτός οικισμών και την υιοθέτηση των προτάσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ζητά με Αναφορά του ο Δ. Κουσελάς

Στην αναφορά του ο κ. Κουσελάς σημειώνει τα εξής:

Σας διαβιβάζω φωτοαντίγραφα αποσπασμάτων πρακτικών συνεδριάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων Δωρίου, Αετού, Αυλώνος και Μελιγαλά Νομού Μεσσηνίας και υπομνήματος διαμαρτυρίας κατοίκων του οικισμού «Ακρόπολη- Κάτω Μάλθη» του Δ.Δ. Κόκλας, με τις προτάσεις διόρθωσης χάραξης των ορίων της Ιονίας Οδού, η οποία, όπως έχει αποτυπωθεί στο νέο τοπογραφικό διάγραμμα, φαίνεται να διέρχεται από οικισμούς.

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω σχετικά, η διέλευση της Ιονίας Οδού, μέσα από οικισμούς, (συνημμένο τοπογραφικό διάγραμμα), θα έχει σαν αποτέλεσμα, πέραν της ηχορύπανσης που θα προκληθεί και την καταστροφή παρακείμενων ιδιοκτησιών, αφού, θα κατεδαφιστούν σπίτια και θα ξεσπιτωθούν οι κάτοικοί τους.

Επιπλέον, τα έργα υποδομής που θα χρειαστεί να πραγματοποιηθούν για τη χάραξη της Οδού, θα έχουν σοβαρή οικολογική επίπτωση λόγω της αλλοίωσης που θα υποστεί ο ποταμός Περιστέρα. Αντίθετα, η παράκαμψη της Ιονίας Οδού, εκτός οικισμών, σε χωράφια π.χ. μικρής αξίας, θα επιλύσει το δημιουργηθέν πρόβλημα κατά τον οικονομικότερο και δικαιότερο τρόπο.

Κατόπιν των ανωτέρω, θα παρακαλούσα να μεριμνήσετε για την υλοποίηση της αρχικής βασικής χάραξης της Ιονίας Οδού και για την τροποποίηση των ορίων της, όπως αυτά σημειώνονται στις προτάσεις των ανωτέρω δημοτικών συμβουλίων.

Μια τέτοια λύση, θα αποτρέψει την υποβάθμιση ιστορικών οικισμών, τη δημιουργία κυκλοφοριακού θορύβου και την επίπτωσή του στα διασωζώμενα σπίτια, θα καθησυχάσει δε τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι, όπως αναφέρουν στο σχετικό υπόμνημά τους, εκτός των άλλων, απειλούν ότι θα απόσχουν από τη ψηφοφορία των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, σαν ένδειξη ελάχιστης διαμαρτυρίας για την προσβολή του βιοτικού τους επιπέδου εξαιτίας της διέλευσης της Ιονίας Οδού από τους παραπάνω οικισμούς».