Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 3/10/2006

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 03 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2006

«ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ
"Έκτατες" βαφτίζει ο κ. Κεφαλογιάννης τις
αδιαφανείς μεταθέσεις λιμενικών
»

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 03 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2006

«Κουσελάς εναντίον Κεφαλογιάννη για τις
μεταθέσεις λιμενικών
»

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ  03 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2006

  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ
"Έκτακτες" βαφτίζει ο κ. Κεφαλογίαννης τις αδιαφανείς μεταθέσεις των λιμενικών

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κεφαλογιάννης απάντησε σε Ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρη Κουσελά, με την οποία επισήμαινε και ζητούσε εξηγήσεις για τις πολλαπλές παραβιάσεις του Π.Δ. 222/2005 στις πρόσφατες μεταθέσεις των λιμενικών, καθώς και τα μέτρα που θα λάβει για την αποκατάσταση της νομιμότητας και την αντιμετώπιση των λειτουργικών προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στο Λ.Σ. και ειδικότερα στο νομό Μεσσηνίας.

Σχολιάζοντας την απάντηση του Υπουργού, ο κ. Κουσελάς δήλωσε τα εξής:

«Ο κ. Υπουργός παραδέχεται απροκάλυπτα την παραβίαση των κριτηρίων και των διαδικασιών μεταθέσεων που ο ίδιος θέσπισε με το Π.Δ. 222/2005, βαφτίζοντας τις μεταθέσεις που έκανε «έκτακτες», προκειμένου να έχει το πλήρες ελεύθερο να εφαρμόσει κατά βούληση αδιαφανή κριτήρια και διαδικασίες, με προφανείς σκοπούς που δεν αφορούν, βέβαια, την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών του Λ.Σ.

‘Οσο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στελέχωσης και λειτουργίας του Λ.Σ. πανελλαδικά και ιδίως στη Μεσσηνία, που εντάθηκαν αντί να επιλυθούν με τις πρόσφατες «έκτακτες», κατά τον κ. Υπουργό, μεταθέσεις, αυτή παραπέμπεται αορίστως, όπως και η εφαρμογή των διατάξεων του Π.Δ. για τις μεταθέσεις, στις Ελληνικές καλένδες ! »