Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 30/9/2006
Εφημερίδα ΦΩΝΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2006

«Ο ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΓΑ
Π
ροκλητικές απαντήσεις για την
αποζημίωση των παραγωγών τομάτας
»

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2006

«Δ. ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ
ΤΟΜΑΤΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ
Προκλητικές οι απαντήσεις του υφυπουργού
Αγροτικής Ανάπτυξης και του προέδρου ΕΛΓΑ
»

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2006

«ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ
ΤΟΜΑΤΑΣ
Προκλητική χαρακτήρισε ο Δημ. Κουσελάς την
απάντηση των αρμοδίων
»

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2006

«Προκλητικές για τους πληγέντες παραγωγούς οι
απαντήσεις των αρμοδίων
»

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2006

  Κουσελάς κατά ΕΛΓΑ για τους τοματοπαραγωγούς

Επίθεση κατά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΕΛΓΑ κάνει ο βουλευτής Δημ. Κουσελάς, με αφορμή τις απαντήσεις για το θέμα της αποζημίωσης των τοματοπαραγωγών. Ο ΕΛΓΑ ουσιαστικά αποκλείει το ενδεχόμενο αποζημιώσεων επικαλούμενος τις κοινοτικές οδηγίες και ο κ. Κουσελάς σχολιάζει:

« Οι απαντήσεις είναι τουλάχιστον προκλητικές για τους πληγέντες παραγωγούς και προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας. Ο κ. υφυπουργός και ο κ. διοικητής του ΕΛΓΑ έχουν, προφανώς, βραχεία και επιλεκτική μνήμη, αφού παραβλέπουν ότι στις 31/8/2006, με απόφαση του διοικητή του ΕΛΓΑ δόθηκε αποζημίωση, με τη μορφή της στρεμματικής ενίσχυσης (εκτός ΠΣΕΑ) σε ζημιές καλλιεργειών τομάτας από τον ιό του κηλιδωτού μαρασμού, που είναι επίσης εκτός κανονισμού αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, αλλά και στα καπνά, στη Β. Ελλάδα και στη Θεσσαλία (στην οποία ανήκει, όλως συμπτωματικά, και η εκλογική περιφέρεια του διοικητή του ΕΛΓΑ…).

Μάλιστα, στη Θεσσαλία οι ζημιές αυτές αφορούσαν χιλιάδες στρέμματα, ενώ στη Μεσσηνία αφορούν 700 στρέμματα υπαίθριας και 450 στρέμματα θερμοκηπιακής καλλιέργειας τομάτας.

Προφανώς, για τον κ. υφυπουργό και για τον κ. διοικητή του ΕΛΓΑ, οι Μεσσήνιοι παραγωγοί είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού, που δεν δικαιούνται ανάλογα ευνοϊκή μεταχείριση με τους παραγωγούς της Θεσσαλίας και της Βόρειας Ελλάδας !

Στο αδιέξοδο που πάει να δημιουργηθεί στο θέμα αυτό και το οποίο θα έχει καταλυτικές συνέπειες για τους παραγωγούς του Νομού μας, ο νομάρχης Μεσσηνίας, που γνωρίζει καλά το πρόβλημα, οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του και να αξιώσει τουλάχιστον ίση μεταχείριση για τους παραγωγούς της Μεσσηνίας!»