Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 4/9/2006
Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 04 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2006

«Συνάντηση Κουσελά με το Σωματείο των Εργαζομένων
στου Καρέλια
»

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 03 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2006

«Συνάντηση Κουσελά με Δ.Σ. Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων
Καρέλια»

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 03 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2006

«Συνάντηση Κουσελά με το σωματείο εργαζομένων του
Καρέλια
»

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 04 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2006

«Συνάντηση Κουσελά με το σωματείο εργαζομένων στην
καπνοβιομηχανία
»

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 04 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2006


Η Κυβέρνηση πλήττει την ανάπτυξη στη Μεσσηνία
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, Δ. ΚΟΥΣΕΛΑ, ΜΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΡΕΛΙΑ

Με πρωτοβουλία του Σωματείου εργατοϋπαλλήλων καπνοβιομηχανίας Καρέλια πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ 1-9-2006 συνάντηση του Προεδρείου του Σωματείου και μελών του Δ.Σ με τον βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρη Κουσελά στο πολιτικό του γραφείο.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εξέφρασαν στον κ. Κουσελά την έκδηλη ανησυχία τους για τη νέα φορολογική ρύθμιση που προωθεί η Κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή. Τόνισαν ότι μέσα σε διάστημα 14 μηνών το Ελληνικό Κοινοβούλιο καλείται να ψηφίσει νέα ρύθμιση, η οποία ανεβάζει ακόμα περισσότερο τον ελάχιστο ειδικό φόρο στα τσιγάρα. Επεσήμαναν, επίσης, ότι η επιβολή του εν λόγω φόρου εντελώς αυθαίρετα από την Κυβέρνηση το 2005 είχε ως αποτέλεσμα να επιβαρυνθούν αποκλειστικά τα οικονομικά σήματα, που αποτελούν το 80% της παραγωγής των Ελληνικών καπνοβιομηχανιών και να ευνοηθούν προκλητικά τα ξένα σήματα.

Υπογράμμισαν ότι η Κυβέρνηση κωφεύει στις θέσεις της ελληνικής καπνοβιομηχανίας και των εργαζομένων για αύξηση του αναλογικού φόρου.

Τέλος, ζήτησαν από τον κ. Κουσελά να αναλάβει πρωτοβουλίες στο εθνικό Κοινοβούλιο προκειμένου να μην ψηφιστεί η τροπολογία αυτή και να προωθηθούν οι θέσεις των εργαζομένων.

Ο κ. Κουσελάς άκουσε προσεκτικά τις θέσεις τους και σημείωσε ότι η πολιτική της Κυβέρνησης:

    • ενισχύει σκανδαλωδώς τις ξένες καπνοβιομηχανίες που θα αφαιρέσουν σημαντικά μερίδια αγοράς από τις ελληνικές και ιδιαίτερα από τον Καρέλια.

    • αφαιρεί θέσεις εργασίας από τις ελληνικές καπνοβιομηχανίες και πλήττει την ανάπτυξη στη Μεσσηνία, στην οποία η καπνοβιομηχανία Καρέλια συμβάλλει ουσιαστικά.

    • στρέφεται κατά των ασθενέστερων οικονομικά τάξεων που καπνίζουν οικονομικά τσιγάρα και πριμοδοτεί την αύξηση του πληθωρισμού και της ακρίβειας.

Τέλος δεσμεύτηκε ότι θα είναι στο πλευρό των εργαζομένων, όπως έπραξε μέχρι σήμερα, αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προς όλα τα πολιτικά κόμματα για να μην περάσει η εν λόγω νέα ρύθμιση.

Υπέγραψε δε το σχετικό κείμενο που προτάθηκε από το Δ.Σ. του Σωματείου