Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 25/8/2006
Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2006

«Ερώτηση Κουσελά για ζημιές από καύσωνα»

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2006

«Ερώτηση Κουσελά για αποζημιώσεις σε
αμπέλια -σύκα λόγω καύσωνα
»

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2006

«ΝΑ ΣΤΑΛΟΥΝ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΤΟΥ ΕΛΓΑ
Αποζημιώσεις λόγω καύσωνα σε σύκα
και αμπέλια ζητά ο Δ.Κουσελάς
»

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2006


Ο Κουσελάς για τις ζημιές σε αμπέλια και σύκα
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητώντας την άμεση χορήγηση αποζημιώσεων στους παραγωγούς της Μεσσηνίας για τις σοβαρές ζημιές που υπέστησαν από τον πρόσφατο καύσωνα οι αμπελοκαλλιέργειες και τα σύκα.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

« Ο έντονος και παρατεταμένος καύσωνας που επικράτησε τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας και ιδιαίτερα στη Μεσσηνία, έχει προκαλέσει σημαντικές ζημιές στις καλλιέργειες. Ιδιαίτερα έχουν υποστεί σοβαρή ζημία οι αμπελοκαλλιέργειες και τα σύκα.

Επειδή το μέγεθος της ζημιάς είναι μεγάλο και οι επιπτώσεις της στο εισόδημα των αγροτών διαδέχονται τη συρρίκνωση του εισοδήματός τους από τις χαμηλές τιμές των προϊόντων σε σχέση με το αυξημένο κόστος παραγωγής, εντείνοντας το οικονομικό τους αδιέξοδο,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  • Θα σταλούν σύντομα κλιμάκια γεωπόνων ΕΛΓΑ ώστε να γίνουν άμεσα οι εκτιμήσεις των ζημιών και να αποζημιωθούν έγκαιρα οι παραγωγοί;

  • Τι πρόσθετα μέτρα προτίθεται να λάβει (λ.χ. προκαταβολή αποζημίωσης, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν), για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ζημιωθέντες παραγωγοί; »