Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 29/1/2009

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ   2009
Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με το λιμάνι της Κορώνης.
Δεν υπάρχει  δυνατότητα κρατικής ενίσχυσης η απάντηση που πήρε ο Δ. Κουσελας.

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ  29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ   2009
Απάντηση σε Κουσελά για τις ζημιές στην Κορώνη.
Ουκ αν λάβοις από το υπουργείο Οικονομικών.

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ   29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ   2009
Νάκος και Κουσελάς για το λιμάνι της Κορώνης

Νάκος και Κουσελάς για το λιμάνι της Κορώνης

Για τη μελέτη που έχει αναθέσει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας για την αποκατάσταση των ζημιών και στο λιμάνι Κορώνης, ενημερώνει ο υφυπουργός Εσωτερικών Θανάσης Νάκος, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κουσελά. Πληροφορεί, επίσης, για τη χρηματοδότηση των 100.000 ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας για άμεσες ενέργειες αποκατάστασης στο λιμάνι.

Ο κ. Νάκος απαντά ότι το υπουργείο δεν έχει τη δυνατότητα χρηματο δότησης δήμων και νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων σε περίπτωση εκτεταμένων ζημιών από θεομηνίες, αναφέρει πως τα ποσά που μπορούν να δια- τεθούν είναι περιορισμένα και “αποκαλύπτει“ ότι το 2008 χρηματοδοτήθηκε ο Δήμος Κορώνης με 40.000 ευρώ για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Ο υφυπουργός, όμως, δεν απαντά συγκεκριμένα στο ερώτημα του κ. Κουσελά αν “προτίθενται να προωθήσουν και να εντάξουν στο ΕΣΠΑ - Δ ΚΠΣ ή στο ΕΠΑΝ Τουρισμού το έργο κατασκευής αλιευτικού καταφυγίου Κορώνης“, αλλά γενικόλογα αναφέρει ότι με τη μελέτη που ανέθεσε η Ν.Α., στόχο αποτελεί να είναι ώριμη προς ένταξη στο ΕΣΠΑ 2007 - 2013.