Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 1/8/2006

Εφημερίδα  ΣΗΜΑΙΑ 01 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2006

«ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Ερώτηση για τη συνέχιση του Προγράμματος
"Βοήθεια στο σπίτι"»

Εφημερίδα  ΦΩΝΗ 01 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2006

«Ερώτηση του Δ. Κουσελά για τη συνέχιση του
Προγράμματος  "Βοήθεια στο σπίτι"»

Εφημερίδα  ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 01 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2006

Δ. ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Ερώτηση για τη συνέχιση του Προγράμματος  "Βοήθεια στο σπίτι"

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ζητώντας να πληροφορηθεί για την τύχη και για τη διασφάλιση της αναγκαίας συνέχισης του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», πανελλαδικά και ειδικότερα στη Μεσσηνία.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

« Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» παρέχει σημαντικές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας και ειδικότερα καλύπτει την κοινωνικο-συναισθηματική στήριξη, την ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα, αλλά και την οικιακή φροντίδα ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ, με σημαντική συμβολή, πέραν των ανωτέρω, στην τοπική απασχόληση, ιδίως γυναικών.

Παρά την προφανή σημασία αυτού του προγράμματος, σύμφωνα με την ΚΥΑ Α.Π. 110941/12-4-2006, η χρηματοδότηση αυτών των προγραμμάτων από την Ε.Ε. θα σταματούσε στα τέλη Ιουνίου του 2006.

Επειδή, κατόπιν αυτού, η βιωσιμότητα του προγράμματος καθίσταται εξαιρετικά προβληματική,

Επειδή οι υπηρεσίες που παρέχει προς άτομα τρίτης ηλικίας και ΑΜΕΑ είναι σημαντικές και αναντικατάστατες,

Επειδή δεν νοείται οι υπηρεσίες αυτές να έχουν ημερομηνία λήξης, αφού καλύπτουν σοβαρές και πάγιες ανάγκες των συμπολιτών μας, στο κέντρο και στην περιφέρεια,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

    • Τι μέτρα προτίθενται να πάρουν και σε τι ενέργειες προτίθενται να προβούν, ώστε να διασφαλιστεί επαρκής χρηματοδότηση και ομαλή συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» σε πανελλαδική κλίμακα;

    • Σκοπεύουν να ενισχύσουν περαιτέρω την ανάπτυξη του Προγράμματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και ειδικότερα στο Νομό Μεσσηνίας και αν ναι, με ποιο σχεδιασμό; »