Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 20/7/2006
Εφημερίδα ΦΩΝΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2006

«ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΗΜ. ΚΟΥΣΕΛΑ
Στα αζήτητα οι θέσεις και τα συμφέροντα
Των σταφιδοπαραγωγών για τον κ. Μπασιάκο »

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2006

«Κουσελάς : Ο Μπασιάκος υιοθετεί απόψεις
μεταποιητών για μη αποδέσμευση σταφίδας»

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2006

«ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ
Δεν αυξήθηκε η επιδότηση της κορινθιακής σταφίδας»

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2006

«ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΣΕΛΑ
Στα αζήτητα οι θέσεις και τα συμφέροντα των
Σταφιδοπαραγωγών για τον κ. Μπασιάκο!»

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2006


Δ. ΚΟΥΣΕΛΑΣ
« Στα αζήτητα οι θέσεις και τα συμφέροντα των σταφιδοπαραγωγών »

Με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τα δήθεν όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, επιτεύγματά του στο θέμα της σταφίδας, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς δήλωσε τα εξής:

«Ενώ στέλνει στα αζήτητα τις προτάσεις και τα συμφέροντα των Ελλήνων παραγωγών, ο κ. Μπασιάκος καταφεύγει σε παρελκυστικές τακτικές προσπαθώντας να εξευμενίσει τη δίκαιη αγανάκτηση των σταφιδοπαραγωγών της χώρας μας, για την υιοθέτηση από το Υπουργείο του των θέσεων των εμπόρων και των μεταποιητών σταφίδας, στη συζήτηση που έχει ανοίξει με βάση τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη μεταρρύθμιση της Κ.Ο.Α. των οπωροκηπευτικών .

Μετά από ένα χρόνο προσχηματικού, όπως αποδείχθηκε, διαλόγου με τους φορείς των αγροτών, οι οποίοι εξέφρασαν τη βούληση των ελλήνων σταφιδοπαραγωγών για πλήρη αποδέσμευση στην παραγωγή σταφίδας, ο κ. Μπασιάκος υιοθετεί πλήρως τις απόψεις των εμπόρων και των μεταποιητών, που απαίτησαν να μην αλλάξει το υφιστάμενο καθεστώς.

Ακόμα μια φορά γινόμαστε «στο ίδιο έργο θεατές» : όπως και πριν δύο χρόνια, με τη μεταρρύθμιση του καπνού, το Υπουργείο αδιαφορεί προκλητικά για τους αγρότες και διαπραγματεύεται τη νέα Κ.Ο.Α με αποκλειστικό γνώμονα τα συμφέροντα των εμπόρων και των μεταποιητών.

Σ’ ότι αφορά στην αύξηση της στρεμματικής ενίσχυσης για τη σταφίδα, το μόνο «κατόρθωμα» του κ. Μπασιάκου ήταν να αποτρέψει τα χειρότερα, διατηρώντας τις επιδοτήσεις στα περσινά επίπεδα. Μόνο που, στην προσπάθειά του να εξαπατήσει τους σταφιδοπαραγωγούς, ο κ. Υπουργός «ξεχνά» να αναφερθεί στη μείωση κατά 7% της στρεμματικής ενίσχυσης, κυρίως της σουλτανίνας, σε σχέση με πρόπερσι.

Δυστυχώς γι’ αυτόν και για την Κυβέρνηση, οι αγρότες μας έχουν και μνήμη και κρίση! »