Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 5/7/2006

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 05 ΙΟΥλΙΟΥ 2006

«ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΣΕΛΑ
ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
Να καλυφθούν οι απαράδεκτες ελλείψεις
προσωπικού ασθενοφόρων στη Μεσσηνία
»

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 05 ΙΟΥΛΙΟΥ 2006

«ΚΟΥΣΕΛΑΣ-ΨΑΡΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ
»

Εφημερίδα  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 05 ΙΟΥΛΙΟΥ 2006

«Στη Βουλή οι ελλείψεις οδηγών ασθενοφόρων
ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΟΥΣΕΛΑ
»

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 05 ΙΟΥΛΙΟΥ 2006

«ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΚΟΥΣΕΛΑ
ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
Να καλυφθούν οι απαράδεκτες ελλείψεις
προσωπικού ασθενοφόρων στη Μεσσηνία
»

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 05 ΙΟΥΛΙΟΥ 2006

 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Να καλυφθούν, επιτέλους, οι απαράδεκτες ελλείψεις προσωπικού ασθενοφόρων στη Μεσσηνία

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, σε συνέχεια παλαιότερης παρέμβασής του στη Βουλή για το θέμα, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με θέμα την απαράδεκτη έλλειψη προσωπικού ασθενοφόρων στη Μάνη και γενικότερα στο Νομό Μεσσηνίας.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Με προηγούμενη Ερώτησή μου, στις 25-10-2005 και με αφορμή το θάνατο συμπολίτη μας, λόγω έλλειψης προσωπικού και ασθενοφόρου στο Κ.Υ. Μελιγαλά, είχα επισημάνει τα σοβαρά έως θανάσιμα προβλήματα που δημιουργούνται από τις ελλείψεις  σε πληρώματα και σε ασθενοφόρα στο Νοσοκομείο και στο ΕΚΑΒ Καλαμάτας, στα Κέντρα Υγείας Αγίου Νικολάου, Μελιγαλά, Μεσσήνης, Πύλου, Γαργαλιάνων, Φιλιατρών και στα Περιφερειακά Ιατρεία του Νομού μας, καθώς και το ότι ολόκληρη η Τριφυλία βρίσκεται εκτός ΕΚΑΒ.

Ωστόσο, στην από 26-11-2005 Απάντησή του, ο Ύφυπουργός Υγείας κ. Γιαννόπουλος δεν αναγνώρισε την ύπαρξη των ελλείψεων σε προσωπικό και ασθενοφόρα, που είχα επισημάνει στην Ερώτησή μου, ούτε δεσμεύτηκε για την άμεση και πλήρη κάλυψή τους. 

Πρόσφατα, πέθανε από ανακοπή 60χρονος Βρετανός τουρίστας στη Στούπα της Μεσσηνιακής Μάνης, γιατί είχε την ατυχία να ασθενήσει βράδυ, όταν δεν υπήρχε οδηγός για το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Αγίου Νικολάου !

Επειδή η Μάνη είναι μια περιοχή που ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες υποδέχεται χιλιάδες τουρίστες, αρκετοί των οποίων είναι ηλικιωμένοι,  με  ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη σοβαρών και αξιόπιστων υποδομών υγείας,

Επειδή, ως φαίνεται, φθάσαμε στο σημείο στην ανεπτυγμένη τουριστικά Μάνη να... απαγορεύεται κάποιος να ασθενήσει μετά το μεσημέρι, που τελειώνει η βάρδια του μοναδικού οδηγού του ασθενοφόρου της περιοχής, γιατί αν υπάρξει ανάγκη δεν θα μπορεί να γίνει διακομιδή του από τη Μάνη στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας,

Επειδή γενικότερα οι πολίτες και οι επισκέπτες της Μεσσηνίας, ιδίως όσοι κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές του Νομού, βρίσκονται στο έλεος του Θεού αν χρειαστεί επείγουσα μεταφορά τους σε Νοσοκομείο ή σε Κέντρο Υγείας,

Επειδή αυτή η συνεχιζόμενη κατάσταση εκθέτει διεθνώς το Νομό μας και θέτει σε σοβαρό κίνδυνο ανθρώπινες ζωές,  

 Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  • Προτίθεται να καλύψει την έλλειψη οδηγών για το ασθενοφόρο του Κ.Υ Αγίου Νικολάου; 

  • Τι μέτρα έλαβε, από την ανάληψη των καθηκόντων του μέχρι σήμερα και τι μέτρα προτίθεται να λάβει για την αντιμετώπιση των σοβαρών ελλείψεων σε πληρώματα και σε ασθενοφόρα των Νοσοκομείων, των Κ.Υ και των περιφερειακών ιατρείων της Μεσσηνίας, ώστε να διασφαλιστεί  επαρκής και άμεση κάλυψη των αναγκών μεταφοράς ασθενών   στις τουριστικές περιοχές και γενικότερα σε όλες τις περιοχές του Νομού Μεσσηνίας; »