Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 1/7/2006
Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 01 ΙΟΥΛΙΟΥ 2006

«Εντός τριών μηνών από τη συγκομιδή αποζημιώσεις
 για τις καταστροφές της 10ης Ιουνίου
»

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 01 ΙΟΥΛΙΟΥ 2006

«Κόντρα με τον ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις
Ο Δ. ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ
ΤΩΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
»

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 01 ΙΟΥΛΙΟΥ 2006

«Δήλωση Κουσελά με αφορμή απάντηση
του ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις
»

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 03 ΙΟΥΛΙΟΥ 2006

«ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΗΣ 10ης ΙΟΥΝΙΟΥ Ο
ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ
Ο ΕΛΓΑ αρνείται τη χορήγηση προκαταβολών
στους πληγέντες
»

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 01 ΙΟΥΛΙΟΥ 2006

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Να τηρηθούν οι υποσχέσεις για τις ζημιές από το χαλάζι

Να προχωρήσουν σύντομα οι διαδικασίες των αγροτών της Μεσσηνίας, οι καλλιέργειες των οποίων επλήγησαν από τη χαλαζοθύελλα της 10ης Ιουνίου, ζητεί ο βουλευτής Μεσσηνίας του  ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κουσελάς.

Σχολιάζοντας δηλώσεις του προέδρου του ΕΛΓΑ και απάντηση που έλαβε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σε ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή, ο βουλευτής σημειώνει μεταξύ των άλλων:

«Κατά τα γραφόμενα του κ. Προέδρου του ΕΛΓΑ όλα βαίνουν καλώς στη διαδικασία των εκτιμήσεων των ζημιών από τη χαλαζόπτωση, αφού μάλιστα δόθηκαν οδηγίες στους εκτιμητές να είναι «αντικειμενικοί και δίκαιοι».

Σε πείσμα των σοβαρών επιπτώσεων των ζημιών στο εισόδημα των παραγωγών, ο ΕΛΓΑ αποκλείει κάθε περίπτωση χορήγησης προκαταβολών, ισχυριζόμενος αφ’ ενός ότι αυτές οι πρακτικές υιοθετήθηκαν «προεκλογικά» από το ΠΑΣΟΚ (άρα θεωρούνται εξ ορισμού... ύποπτες), αφ’ ετέρου διότι, με τη «Νέα Διοίκηση» στον ΕΛΓΑ, οι αποζημιώσεις καταβάλλονται μέσα σε ένα τρίμηνο από τη συγκομιδή, δηλαδή πολύ πιο σύντομα από ότι παλαιότερα...

Το αν όντως θα γίνουν έγκαιρα και σωστά οι εκτιμήσεις και κατά πόσο θα τηρηθεί αυτή η δέσμευση του ΕΛΓΑ, μένει να αποδειχθεί.

Ωστόσο, το ότιΤο κ. Καραμανλής αναφερόταν προεκλογικά σε καταβολές της αποζημίωσης μέσα σε 3 μήνες από τη δήλωση της ζημιάς και όχι από τη συγκομιδή των ζημιωθέντων προϊόντων, είναι ασφαλώς «ψιλά γράμματα» για τη «Νέα Διοίκηση» του ΕΛΓΑ. Το ίδιο ισχύει για τα προβλήματα και τις συνεχιζόμενες καθυστερήσεις στην καταβολή των αποζημιώσεων, τις οποίες γνωρίζουν καλά οι παραγωγοί της Μεσσηνίας.

‘Ολα τα άλλα, είναι προφάσεις εν αμαρτίαις και λογικές απόσεισης ευθυνών της Διοίκησης του ΕΛΓΑ, η οποία είναι καιρός να συνειδητοποιήσει πως δεν νομιμοποιείται, πλέον, να μεταθέτει δικές της αδυναμίες και ευθύνες στους προκατόχους της.»