Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 2/6/2006
Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 02 ΙΟΥΝΙΟΥ 2006

«ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ ΣΕ ΚΟΥΣΕΛΑ
Νέα ΚΟΑ οίνου: φτιάχνουμε προτάσεις
αναμένοντας εκείνες της Κομισιόν»

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 02 ΙΟΥΝΙΟΥ 2006

«ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ
¨Υπό επεξεργασία¨ οι θέσεις για τη νέα ΚΟΑ του κρασιού»

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 02 ΙΟΥΝΙΟΥ 2006

Δ. ΚΟΥΣΕΛΑΣ
«
Υπό επεξεργασία» οι προτάσεις του Υπουργείου για τη διαπραγμάτευση της νέας ΚΟΑ Οίνου

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απάντησε σε κοινή Ερώτηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κουσελά και Βασίλη Κεγκέρογλου, καθώς και σε αντίστοιχες Ερωτήσεις που κατέθεσαν άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με τις οποίες ζητούσαν να πληροφορηθούν τις προτάσεις και τα μέτρα που εισηγείται το Υπουργείο στις επικείμενες διαπραγματεύσεις της νέας Κοινής Οργάνωσης Αγοράς (Κ.Ο.Α.) Οίνου.

Σχολιάζοντας την απάντηση του κ. Μπασιάκου, ο Δ. Κουσελάς δήλωσε τα εξής:

« Ο κ. Υπουργός μας διαβεβαιώνει ότι:

  • υπάρχει στο Υπουργείο ειδική ομάδα εργασίας, με συμμετοχή των ενδιαφερόμενων φορέων, για τη διαμόρφωση των προτάσεων που θα συμφέρουν τη χώρα, ώστε να υποστηριχθούν στη διαπραγμάτευση με τα κοινοτικά όργανα

  • η χώρα μας έχει προσυπογράψει, μαζί με την Ουγγαρία, την επιστολή των οινοπαραγωγικών χωρών της Ε.Ε. (Γαλλίας, Ιταλίας, Πορτογαλίας), που εισηγούνται σειρά μέτρων διασφάλισης των αμπελοκαλλιεργητών, έχει μάλιστα καταθέσει και πρόσθετες προτάσεις.

Βεβαίως, ο κ. Υπουργός δεν μας απαντά στο Ερώτημα ποιες είναι οι συγκεκριμένες προτάσεις της χώρας μας, εφόσον αυτές είναι ακόμα «υπό επεξεργασία».

Ας ελπίσουμε ότι η καθυστέρηση στην επεξεργασία τους θα είναι προς όφελος ενός ουσιαστικού αποτελέσματος, υπέρ των συμφερόντων των παραγωγών μας, στην επικείμενη διαπραγμάτευση του νέου κοινοτικού Κανονισμού.

Ας ελπίσουμε, ακόμα, ότι ο κ. Πρωθυπουργός θα τηρήσει την προεκλογική του δέσμευση και θα στηρίξει «αυτοπροσώπως» αυτή την ιδιαίτερα σοβαρή για το μέλλον της αμπελοκαλλιέργειας στο νομό μας διαπραγμάτευση!