Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 27/5/2006
Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 27 ΜΑΪΟΥ 2006

«ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΔΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ                                                                                                                    Ευθύνες στην ΕΑΣ και τη Νομαρχία
για μη επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτας»

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 27 ΜΑΪΟΥ 2006

«Για 40.000 ευρώ χάνουμε εκατομμύρια επιδοτήσεων                                                                                                                    Ο ΚΟΝΤΟΣ «ΚΑΡΦΩΣΕ» ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΟΤΙ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ,
ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕ ΤΟ ΠΟΠ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ
»

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 27 ΜΑΪΟΥ 2006

Ευθύνες σε Ενωση - Νομαρχία καταλογίζει ο Δημ. Κουσελάς
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ

Ευθύνες στην Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών και στη Νομαρχία Μεσσηνίας καταλογίζει ο βουλευτής Δημ. Κουσελάς με αφορμή την απάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Εύαγγ. Μπασιάκου σχετικά με το χαρακτηρισμό ως ΠΟΠ Καλαμάτας του ελαιολάδου όλων των περιοχών της Μεσσηνίας.

Με βάση την απάντηση μέχρι τώρα δεν έχει κατατεθεί κανένα τέτοιο αίτημα στην αρμόδια διεύθυνση, ενώ με βάση τη διαδικασία που προβλέπεται εφόσον κατατεθεί θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις 30 Μαρτίου 2007 οπότε λήγει και η σχετική προθεσμία προκειμένου να συγκεντρωθούν όλα τα αιτήματα. Από εκεί και ύστερα η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει περιθώριο 12 μηνών για να εξετάσει το αίτημα.

Με βάση αυτά ο κ. Κουσελάς θεωρεί ότι διαψεύδεται η εξαγγελία της Νομαρχίας για αναγνώριση της επέκτασης του ΠΟΠ Καλαμάτας εντός του Ιουνίου.