Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 20/5/2006
Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 20 ΜΑΪΟΥ 2006

«Χαιρετισμός Κουσελά στην 3η
Σύνοδο Προέδρων και Αντιπροέδρων Τ.Ε.Ι.»

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 20 ΜΑΪΟΥ 2006

Δ. ΚΟΥΣΕΛΑΣ
«Ανησυχώ ιδιαίτερα για τον κίνδυνο δραστικής μείωσης του αριθμού των εισακτέων»

Ο βουλευτής Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Κουσελάς, απευθύνοντας χθές χαιρετισμό στην 3η Σύνοδο Προέδρων και Αντιπροέδρων των ΤΕΙ Ελλάδος, σημείωσε τα εξής:

«Σήμερα τα προβλήματα στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι πολλά. Δυστυχώς το αρμόδιο Υπουργείο προσπαθεί να καλύψει τις σοβαρές ελλείψεις σε πόρους, σε έμψυχο δυναμικό, σε υποδομές και σε οργάνωση με αποσπασματικά μέτρα, αν όχι με «μπαλώματα».

Χωρίς σχέδιο, χωρίς ουσιαστικό διάλογο με όλους τους ενδιαφερόμενους, που δεν υπήρξε στο πλαίσιο του ΕΣΥΠ, χωρίς την παραμικρή δέσμευση κάλυψης των εντεινόμενων αναγκών στελέχωσης και χρηματοδότησης των ΤΕΙ, η Κυβέρνηση επικαλείται πορίσματα «Επιτροπών» για να επιβάλλει δήθεν μεταρρυθμίσεις και ανατροπές, ερήμην των άμεσα ενδιαφερομένων. Παράλληλα, εφαρμόζει μέτρα, όπως η γνωστή «βάση του 10», χωρίς καμιά πρόβλεψη για την απαιτούμενη έγκαιρη και σωστή αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών τους στα περιφερειακά ΤΕΙ και στις αντίστοιχες τοπικές κοινωνίες.

Ναι μεν κανείς δεν θa έλεγε αβασάνιστα «ναι» σε χαμηλού επιπέδου σπουδαστές. Είμαστε όμως σίγουροι ότι οι ικανότητες μάθησης ενός νέου κρίνονται «μια κι έξω», από μιa εξέταση με περισσότερο ή λιγότερο δύσκολα θέματα;

Δεν σας κρύβω ότι ως βουλευτής της Περιφέρειας ανησυχώ ιδιαίτερα για τον κίνδυνο δραστικής μείωσης του αριθμού των εισακτέων, ακόμα και κλεισίματος, αντί για την αναγκαία αναβάθμιση, ολόκληρων σχολών, που αναμφίβολα θα έχει συνέπειες και για την τοπική κοινωνία.

Ως Μεσσήνιος οφείλω παράλληλα να εξάρω το ρόλο και την προσφορά του ΤΕΙ Καλαμάτας, που ιδρύθηκε το 1989 και είναι το πρώτο τριτοβάθμιο ίδρυμα που λειτούργησε στο Νομό μας και στην ευρύτερη Περιφέρεια Πελοποννήσου.»