Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 10/5/2006
Εφημερίδα ΦΩΝΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2006

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ «ΦΩΝΗ»ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΑΡΧΩΝ
Δεν «ανακατεύεται» ο Κουσελάς!

Αποποιείται κάθε ανάμειξη του στα τεκταινόμενα στο ΠΑΣΟΚ για τις υποψηφιότητες δημάρχων, ο βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Κουσελάς, απαντώντας γραπτώς σε προχθεσινό ρεπορτάζ της "Φ", που τον έφερνε να "καθαρίζει" μέσω της επιρροής που διαθέτει στα κομματικά όργανα. Και όλα αυτά με αφορμή τις συζητήσεις για τις επιλογές στην Κυπαρισσία, τα Φιλιατρά και άλλουςΔήμους. Στην απάντηση του Ο Μεσσήνιος βουλευτής αναφέρει:

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΟΥΤΕΛΑ

«Κύριε Διευθυντά,

Στο φύλλο της εφημερίδας σας της 8-5-06 αναφέρεστε στο πρωτοσέλιδο ότι, για τις υποψηφιότητες των δημάρχων του ΠΑΣΟΚ, «καθαρίζει ο Κουσελάς» !

Προφανώς μου καταλογίζετε ενέργειες και πρακτικές τις οποίες ούτε υιοθετώ, ούτε χρειάζομαι, ούτε προτίθεμαι να ακολουθήσω. Και αυτό το έχω ρητώς και επανειλημμένα δηλώσει.

Τέτοιες πρακτικές επηρεασμού των οργάνων του ΠΑΣΟΚ για την επιλογή των δημάρχων είναι ξένες με τη δική μου φιλοσοφία και ανήκουν στο παρελθόν.

Πιστεύω ότι η πολιτική καταξίωση και επανεκλογή ενός βουλευτή εξαρτάται από τη δουλειά του μέσα και έξω από τη Βουλή και από την αναγνώρισή της από τους πολίτες της Μεσσηνίας, όχι από μεθοδεύσεις ελέγχου υποψηφίων και κομματικών οργάνων.

Για τούτο θεωρώ τουλάχιστον άδικη την αναφορά σας όχι μόνο απέναντι στο πρόσωπό μου, αλλά και απέναντι στα κομματικά όργανα του ΠΑΣΟΚ που έχουν δική τους οντότητα και, σε τελευταία ανάλυση, απέναντι στους ίδιους τους πολίτες της Μεσσηνίας, που και βλέπουν και είναι σε θέση να κρίνουν ποιοι είναι άξιοι να τους εκπροσωπούν.

Οι διαδικασίες ανάδειξης των υποψήφιων δημάρχων του ΠΑΣΟΚ είναι συλλογικές και πολυεπίπεδες, ακριβώς για να μη χωρούν πρακτικές ελέγχου και νόθευσης της πραγματικής βούλησης των μελών μας. ‘Οσο για ευθύνες σε τυχόν αρνητικό αποτέλεσμα, αυτές αναμφισβήτητα θα βαρύνουν όσους συνειδητά διασπούν την ενότητα της Δημοκρατικής Παράταξης, βάζοντας πάνω από όλα πελατειακές σκοπιμότητες και προσωπικές στρατηγικές, δηλαδή σε πρόσωπα που είμαι βέβαιος ότι η έγκριτη εφημερίδα σας θα είναι σε θέση και να εντοπίσει και να στηλιτεύσει όπως τους αξίζε»ι.