Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 6/5/2006

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 06 ΜΑΪΟΥ 2006

«Άρθρο του Δημήτρη Κουσελά Βουλευτή Μεσσηνίας
Ο πρωθυπουργός ήλθε. Η… ώρα της Μεσσηνίας, πότε;»

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 06 ΜΑΪΟΥ 2006

«ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΣΕΛΑ
Ο πρωθυπουργός ήλθε. Η… ώρα της Μεσσηνίας, πότε;»

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 06 ΜΑΪΟΥ 2006

« ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
Τι έκανε η κυβέρνησή του
 στους 25 μήνες για το Νομό Μεσσηνίας;»

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 06 ΜΑΪΟΥ 2006

Ο πρωθυπουργός θα υποσχεθεί πάλι τα ίδια στη Μεσσηνία

Επίθεση στην κυβερνητική πολιτική για τη Μεσσηνία, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, εξεπέλυσε χθες με δήλωση που έκανε ο βουλευτής Δημ. Κουσελάς. Στη δήλωσή του ο Μεσσήνιος βουλευτής αναφέρει τα εξής:

«Καλωσορίζουμε τον κ. Καραμανλή στην πρώτη του επίσκεψη στη Μεσσηνία με την ιδιότητα του πρωθυπουργού.

Ποιος είναι, όμως, ο σκοπός και ο στόχος αυτής της επίσκεψης;

Να διαπιστώσει και από κοντά τη μη υλοποίηση των προεκλογικών του δεσμεύσεων, ιδίως αυτών που ανέλαβε απέναντι στο λαό της Μεσσηνίας στην προεκλογική του ομιλία στην Καλαμάτα; Να ξαναϋποσχεθεί τα ίδια, χρησιμοποιώντας και πάλι το γνωστό «ενεστώτα διαρκείας», για να συγκαλύψει τις ανεπάρκειες, τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και την αθέτηση υποσχέσεων του ίδιου και της κυβέρνησής του; Να... πανηγυρίσει για τον εθνικό δρόμο, στον οποίο προστέθηκε ένας ακόμα χρόνος καθυστέρησης, όταν και το άνοιγμα των προσφορών «κολλάει» στις καταγγελίες του υπουργού του για... καραγκιοζιλίκια και παντοδυναμία της διαπλοκής;

Να... κατευνάσει τους κοινωνικούς φορείς, τους μικρομεσαίους και τις παραγωγικές τάξεις του νομού μας, υποσχόμενος ανάπτυξη, νέα έργα, σύγχρονες τεχνολογίες και υποδομές που ακόμα δεν είδαμε; Η μήπως για να εκθειάσει το νέο ωράριο των καταστημάτων; Να... δώσει χρησμό στους νέους μας αν και πότε θα βρουν απασχόληση στον τόπο τους, χωρίς να καταφύγουν σε κομματικούς και πελατειακούς προθαλάμους ή για να πει στους δημόσιους υπαλλήλους πως τα «έργα και οι ημέρες» της νέας διακυβέρνησης δεν έχουνε χρώμα;

Θα διαφωτίσει μήπως τους συμπολίτες μας, πώς θα τα βγάλουν πέρα, ακόμα μια χρονιά, με δανεικά; Η θα εξηγήσει στους αγρότες με ποιο τρόπο «αυτοπροσώπως» τους στήριξε στις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε, πώς θα αντιμετωπίσουν το αυξημένο κόστος παραγωγής, την αισχροκέρδεια, τη συνεχή συρρίκνωση του εισοδήματός τους και τις ανεξέλεγκτες ελληνοποιήσεις εισαγόμενων;

Γιατί ακόμα δεν είδαμε να σημάνει στο νομό μας η περιβόητη «ώρα της περιφέρειας». Δεν είδαμε υποδομές συμβουλευτικής υποστήριξης και ενημέρωσης των αγροτών ενόψει της νέας ΚΑΠ, ούτε την υπεσχημένη στήριξη του ελαιόλαδου, του «χρυσαφιού της Μεσσηνίας» και άλλων ποιοτικών μας προϊόντων, που ακόμα διεκδικούν τυποποίηση, ονομασία προέλευσης και διασφάλιση από νοθείες.

Ο Δυτικός Σιδηροδρομικός Αξονας έμεινε στα αζήτητα, ενώ ακόμα ψαχνόμαστε για σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης, για τη «νέα γενιά έργων» υποδομής στο νομό μας, για το επαρχιακό δίκτυο, για την επέκταση του φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο, για σύγχρονες εμπορευματικές και μεταφορικές υποδομές με τη Μεσσηνία-κόμβο της Νότιας Ελλάδας, για την ανάδειξη και την προστασία του φυσικού μας πλούτου και του περιβάλλοντος. Τίποτα νεότερο για τα σπουδαιότερα λιμάνια μας, πόσο μάλλον για το γεωργικό τεχνολογικό πάρκο που ο κ. Καραμανλής μας υποσχέθηκε και για το οποίο οι αρμόδιοι υπουργοί του είτε δηλώνουν άγνοια, είτε περιμένουν να το... προτείνουμε εμείς!

Είδαμε όμως τις γενναιόδωρες παροχές αυτής της κυβέρνησης στους ισχυρούς και στους τραπεζίτες, είδαμε τα νομοθετήματά της σε βάρος των εργαζομένων, είδαμε πώς φρόντισε για το συμφέρον των μεγαλοκαταστημάτων, είδαμε την απόπειρα καταστροφής ολόκληρης περιοχής της Πυλίας με την «επένδυση» λιγνιτικού εργοστασίου, είδαμε τις παλινωδίες για την Ιόνια Οδό, είδαμε το... μπάχαλο με την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων ενίσχυσης των αγροτών και την ελληνοποίηση εισαγομένων. Είδαμε τις σημαντικότατες ελλείψεις προσωπικού για τη λειτουργία των Nοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας.

Και βέβαια, δεν μας ευχαριστεί καθόλου αυτή η κατάσταση. Φυσικά και θέλουμε, για το καλό του τόπου μας, να τηρηθούν όλες οι δεσμεύσεις του κ. Καραμανλή και της κυβέρνησής του!

Ο κ. πρωθυπουργός πρέπει ν’ αφήσει τα μεγάλα λόγια και να μας πει με κάθε ειλικρίνεια τι πραγματικά μπόρεσε να σχεδιάσει και τι έκανε σ’ αυτούς τους 25 μήνες η δική του κυβέρνηση για τη Μεσσηνία, πέρα από την ίδρυση του Εφετείου, τη μόνη προεκλογική δέσμευση που κατάφερε μέχρι σήμερα να τηρήσει. Ας μας πει τι πραγματικά σκοπεύει να κάνει στο άμεσο μέλλον, για να μην είναι η ανάπτυξή μας έρμαιο της συγκυρίας, της προχειρότητας και της τύχης.

Οι συμπολίτες μας δεν έχουν περιθώρια για ακόμα μια δόση από ακάλυπτες επιταγές και προεκλογικού τύπου συνθήματα. Απαιτούν να πάρουν, επιτέλους, αυτό που οι ίδιοι και η Μεσσηνία μας πραγματικά χρειάζονται και δικαιούνται!».