Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 3/5/2006

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 03 ΜΑΪΟΥ 2006

«Εν αναμονή 20 προσλήψεων στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ, Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ,
ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΣΕΛΑ

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 03 ΜΑΪΟΥ 2006

«ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΗ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥΣ
ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΗΜ ΚΟΥΣΕΛΑ
Σοβαρές ελλείψεις του Νοσοκομείου
Κυπαρισσίας σε προσωπικό - υποδομές»

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 03 ΜΑΪΟΥ 2006

«ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΠΡΟΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ
Αργή και αποσπασματική η αντιμετώπιση των
σοβαρών προβλημάτων του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας»

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 03 ΜΑΪΟΥ 2006

« Ο Δημ .Κουσελάς για τις ελλείψεις
0 του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας»

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 03 ΜΑΪΟΥ 2006

Χωρίς προθεσμία ολοκλήρωσης τα έργα στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας
ΣΧΟΛΙΟ ΚΟΥΣΕΛΑ ΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν ικανοποίησε το βουλευτή Δημ. Κουσελά η απάντηση του υπουργού Υγείας Δημ. Αβραμόπουλου σε ερώτηση την οποία είχε υποβάλει σχετικά με το Nοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Ο κ. Αβραμόπουλος στην απάντηση σημειώνει τα εξής:

“Oσov αφορά τις κτηριακές υποδομές του ΓΝ Κυπαρισσίας, σας γνωρίζουμε ότι έχει εγκριθεί από την Τεχνική Υπηρεσία της Ν.Α. Μεσσηνίας η μελέτη για την ανακαίνιση (9) παλαιών θαλάμων νοσηλείας στον Γ όροφο του παλαιού κτηρίου. Προβλέπονται τετράκλινοι θάλαμοι νοσηλείας με WC, ντους και ατομικές ντουλάπες για κάθε νοσηλευόμενο.

Επισημαίνεται ότι από τον Ιούλιο του 2005 λειτουργεί νέα πτέρυγα (9) σύγχρονων κεντρικά κλιματιζόμενων θαλάμων νοσηλείας με δίκλινα/μονόκλινα δωμάτια, γραφείο ιατρών, γραφείο νοσηλευτών, άνετους βοηθητικούς χώρους και αίθουσα αναμονής συνοδών-επισκεπτών. Επίσης, τα παλαιά μαγειρεία έχουν ανακαινιστεί και λειτουργούν με σύγχρονο εξοπλισμό. Εκτιμάται ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχει ολοκληρωθεί η σε εξέλιξη ανακαίνιση στο Aιματολογικό Eργαστήριο του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου.

Σχετικά με τις προσλήψεις ιατρικού προσωπικού του ΓΝ Κυπαρισσίας: Δ/ντής οφθαλμίατρος ΕΣΥ: αναμένεται η δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ διορισμού. Διευθυντής χειρουργός ΕΣΥ: η διαδικασία αξιολόγησης είναι σε εξέλιξη. Επιμελητής Β χειρουργός ΕΣΥ: η διαδικασία αξιολόγησης είναι σε εξέλιξη. Λόγω των (9) υποψηφίων και των ενστάσεων που έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα, δεν προβλέπεται ο διορισμός μέσα στο 2006. Επιμελητής Β καρδιολόγος ΕΣΥ: μόλις έληξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, υπάρχει μόνον ένας (1) ενδιαφερόμενος. Επιμελητής B γυναικολόγος επικουρικός ιατρός με σύμβαση ενός χρόνου μέχρι το τέλος του Απριλίου 2006 θα έχει προσληφθεί. Επιμελητής Β παθολόγος επικουρικός ιατρός με σύμβαση ενός χρόνου: μέχρι το τέλος Απριλίου 2006 θα έχει προσληφθεί.

Αναφορικά με προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού του ΓΝ Κυπαρισσίας: Αναμένεται η τοποθέτηση πέντε (5) νοσηλευτριών από προκήρυξη ΑΣΕΠ 2003/2004 μέχρι το Μάιο του 2006. Αναμένονται οι οριστικοί πίνακες ΑΣΕΠ 2005 πέντε (5) θέσεων νοσηλευτών/τριών. Εχει ολοκληρωθεί n διαδικασία πρόσληψης πέντε (5) ατόμων επικουρικού προσωπικού με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Αναμένονται τέσσερα (4) άτομα 18μηνης απασχόλησης, προγράμματος «Stage» 9/2005.

Μέχρι το τέλος του 2006 θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες προμήθειας των παρακάτω υποδομών/εξοπλισμού: Προμήθεια ηλεκτρικού υποσταθμού, προϋπολογισμού 205.000 € και αυτόματης γεννήτριας ισχύος 350 KWA, προϋπολογισμού 45.000 €. Προμήθεια λυομένων κατασκευών, προϋπολογισμού 67.000 €. Προμήθεια μηχανήματος μέτρησης οστικής πυκνότητας, προϋπολογισμού 60.000 €. Προμήθεια χειρουργικού λαπαροσκοπικού συστήματος, προϋπολογισμού 45.000 €. Προμήθεια χειρουργικής τράπεζας, προϋπολογισμού 35.000 €. Προμήθεια νέου ασθενοφόρου, προϋπολογισμού 55.0ΟΟ €.

Τέλος, επισημαίνεται ότι έχει εγκριθεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ολοκληρωμένη ρυθμιστική μελέτη επέκτασης του υπάρχοντος κτηρίου του Νοσοκομείου κατά 4.000 τ.μ. (πλέον των 3.500 τ.μ. υφιστάμενων κτηριακών εγκαταστάσεων), μέσα στο ιδιόκτητο οικόπεδο επιφάνειας 11.000 τ.μ. (αυτοτελές οικοδομικό τετράγωνο εντός σχεδίου πόλεως Κυπαρισσίας) που βρίσκεται το Νοσοκομείο”.

ΣΧΟΛΙΟ ΚΟΥΣΕΛΑ

Σχολιάζοντας την απάντηση ο βουλευτής Δημ. Κουσελάς αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Από την απάντηση του κ. υπουργού δεν προκύπτει κάποια άμεση και σαφής προθεσμία ανακαίνισης του παλαιού κτηρίου του Nοσοκομείου, για να μπει επιτέλους τέλος στους 9κλινους θαλάμους και σε όλα τα άλλα προβλήματα. Οσο για τη νέα πτέρυγα, που επικαλείται ο κ. υπουργός, αυτή είναι αποτέλεσμα δωρεάς ιδιώτη και όχι βεβαίως επίτευγμα της Πολιτείας.

Οσον αφορά στις προσλήψεις του αναγκαίου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, από την απάντηση προκύπτει ότι ήδη πρέπει να έχουν γίνει (;) οι προσλήψεις των 2 επικουρικών ιατρών στις οποίες αναφέρεται, ενώ για τις υπόλοιπες η αξιολόγηση εκκρεμεί, για το δε νοσηλευτικό προσωπικό επίκειται η τοποθέτηση 5 νοσηλευτριών από την προκήρυξη του… 2003-2004 και εκκρεμεί η πρόσληψη άλλων 5 από την επόμενη, που ας ελπίσουμε ότι δεν θα κάνει τόσο χρόνο να υλοποιηθεί!

Θυμίζω ότι με βάση τον παλιό οργανισμό λειτουργίας του Nοσοκομείου, που ήδη έχει ξεπεραστεί από τις σοβαρά αυξημένες ανάγκες λειτουργίας του, μετά την προσθήκη και της νέας πτέρυγας και της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, μένουν ακάλυπτες τουλάχιστον 38 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού. Το αποτέλεσμα, μέχρι σήμερα, είναι η εξουθένωση του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και η ελλιπής εξυπηρέτηση των κατοίκων της Κυπαρισσίας και της ευρύτερης περιοχής.

Ελπίζουμε ο κ. υπουργός όχι μόνο να τηρήσει τις δεσμεύσεις του για το τρέχον έτος, αλλά και να συνειδητοποιήσει ότι οι ελλείψεις του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας δεν μπορούν πλέον να αντιμετωπίζονται με… παυσίπονα και με ρυθμούς χελώνας”.