Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 28/3/2006
Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2006

«ΟΜΟΒΡΟΝΤΙΑ ΚΟΥΣΕΛΑ- ΚΑΤΣΙΛΙΕΡΗ
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απαντούν
στα σενάρια για τον Δήμο Καλαμάτας»

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2006

«Στα.. χαρακώματα για το διάδοχο του Γ. Κουτσούλη»

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2006

« ΔΗΜ. ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Ανυπόστατα, αβάσιμα και αστήρικτα σενάρια»

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2006

ΔΗΛΩΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΣΕΛΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ
Αρνείται εμπλοκή σε διαδικασίες για τη διαδοχή του Κουτσούλη

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, με αφορμή δημοσιεύματα μερίδας του Μεσσηνιακού τύπου και την προσπάθεια εμπλοκής του ονόματός του στις διαδικασίες διαδοχής του υφιστάμενου Δήμαρχου Καλαμάτας Γιώργου Κουτσούλη, έκανε την παρακάτω δήλωση:

ΔΗΛΩΣΗ –ΑΠΑΝΤΗΣΗ

"Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ανάγκη από αυτόκλητους εγγυητές. Εγγύηση για την πορεία του αποτελεί η μεγάλη κοινωνική του βάση. Οι χιλιάδες ανώνυμοι και επώνυμοι πολίτες που έδωσαν και δίνουν μάχες για την ορθότητα των επιλογών του και τη νικηφόρα προοπτική του. Αποτελούν εγγύηση τα εκλεγμένα όργανά του σε Δημοτικό, Νομαρχιακό, Περιφερειακό και Κεντρικό επίπεδο και βέβαια ο ίδιος ο Πρόεδρός του, ο Γιώργος Παπανδρέου .

Προκαλεί τουλάχιστον αγανάκτηση στους δημοκρατικούς πολίτες της Μεσσηνίας η διοχέτευση σε μερίδα του Τύπου, πριν ακόμη τεθούν θέματα διαδοχής στο Δήμο Καλαμάτας, ανυπόστατων, αστήρικτων και αβάσιμων σεναρίων, που υπονομεύουν τη νικηφόρα στρατηγική του ΠΑΣΟΚ και διασπούν την ενότητά του.
Φαίνεται ότι για ορισμένους ο στόχος δεν είναι να μείνει ο Δήμος Καλαμάτας σε προοδευτική πορεία και τροχιά, αλλά να συκοφαντηθούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και να εξυπηρετηθούν άλλες σκοπιμότητες. Αυτές τις πρακτικές στο παρελθόν τις έχουμε πληρώσει ακριβά στη Μεσσηνία, με τη διάσπαση των δυνάμεών μας και με την απώλεια πολλών Δήμων.

Ο Δήμος Καλαμάτας δεν κερδήθηκε ποτέ τα τελευταία χρόνια με κομματικές ταμπέλες. Κερδήθηκε με τη δημιουργία μιας μεγάλης παράταξης με αυτοδιοικητικό χαρακτήρα, με συνεχή προσφορά και δημιουργία, με πρωτοπόρες αντιλήψεις και με καινοτόμες λύσεις στα υφιστάμενα προβλήματα.

Προσωπικά αγωνίστηκα και αγωνίζομαι επί 32 ολόκληρα χρόνια μέσα από τις τάξεις του ΠΑΣΟΚ για την ενότητα του Κινήματος και για τη νικηφόρα προοπτική του. Ως βουλευτής Μεσσηνίας έθεσα πάνω από όλα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του Νομού μας και της συλλογικής στρατηγικής του ΠΑΣΟΚ.

Φαίνεται ότι αυτή η στάση μου είναι εμπόδιο σε κάποιους που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα συμφέροντα της παρέας και η νομή της εξουσίας. Επιδιώκουν, όπως και στο παρελθόν, χτυπήματα «κάτω από τη μέση».

Όμως ο λαός της Μεσσηνίας μας γνωρίζει όλους πολύ καλά. Όταν θα έρθει η κατάλληλη στιγμή θα δώσει και πάλι την απάντησή του.

Σε ότι αφορά στις διαδικασίες για τις Νομαρχιακές και Δημοτικές εκλογές :

· Εξέφρασα με υπευθυνότητα και παρρησία τη γνώμη μου για τον υποψήφιο Νομάρχη στα όργανα του Κινήματος όταν, στα πλαίσια των υφιστάμενων διαδικασιών, κλήθηκα, όπως και όλοι οι βουλευτές μας.

· Δεν αναμειγνύομαι ούτε άμεσα, ούτε έμμεσα, σε διαδικασίες διαδοχής ή ανάδειξης νέων υποψηφίων στους Δήμους της Μεσσηνίας. Πιστεύω ότι τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ αλλά και οι ίδιες οι τοπικές κοινωνίες έχουν την ωριμότητα και πρέπει να αποφασίσουν με όρους ενότητας και νίκης. Γνωρίζουν οι ίδιοι πολύ καλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα πρόσωπα που είναι ικανά να τους εκπροσωπήσουν επάξια .

Τέλος, σε ότι αφορά στις μεθοδεύσεις, αυτοί που πρέπει να απολογηθούν είναι όσοι έχουν κάνει το παρασκήνιο και την ίντριγκα κανόνες της πολιτικής τους λειτουργίας. Όσοι κατά το παρελθόν διαχειρίστηκαν κρατικές και κομματικές εξουσίες και με τη συμπεριφορά και τις πρακτικές τους συνέβαλαν στο να βρίσκεται σήμερα το ΠΑΣΟΚ στην αντιπολίτευση. »