Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 8/3/2006

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 08 ΜΑΡΤΙΟΥ 2006

«2 ΧΡΟΝΙΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Δ. Κουσελάς: «Η σημερινή «γκρίζα επέτειος»
είναι ταυτόχρονα μια αντίστροφη μέτρησης
σε βάρος αυτής της κυβέρνησης»

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 08 ΜΑΡΤΙΟΥ 2006

«Δεν ήρθε η ώρα της περιφέρειας»
Δήλωση Δ. Κουσελά για τη συμπλήρωση δύο χρόνων
διακυβέρνησης της χώρας από τη Ν.Δ.

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 08 ΜΑΡΤΙΟΥ 2006

Πλήρης διάψευση των προεκλογικών υποσχέσεων
O Δ. KOYΣEΛAΣ ΓIA TH N.Δ.

"Με τη συμπλήρωση δύο χρόνων διακυβέρνησης της χώρας από τη Ν.Δ. έχουμε πλήρη διάψευση των προεκλογικών υποσχέσεων και δεσμεύσεων της κυβέρνησης. Απεδείχθη πλέον ότι δεν έχει σχέδιο και όραμα για τη χώρα, ότι είναι ανίκανη να διαχειριστεί όχι μόνο μεγάλα αλλά και μικρά καθημερινά προβλήματα.

Η «ώρα της περιφέρειας» δεν ήρθε. Αντί για αύξηση των κονδυλίων για την ανάπτυξή της είχαμε σοβαρή μείωση. Αντί για επιτάχυνση των διαδικασιών κατασκευής των υποδομών και του εθνικού οδικού δικτύου Τρίπολης – Καλαμάτας, έχουμε μεγάλες και σοβαρές καθυστερήσεις, ενώ μόνο με την πίεση των πολιτών της Μεσσηνίας αποτρέψαμε τη ματαίωση της Ιόνιας Οδού μέχρι την Καλαμάτα, αλλά και καταστροφικές για το περιβάλλον «επενδύσεις», όπως η ηλεκτροπαραγωγή με λιγνίτη στο Ακριτοχώρι.

Την ίδια στιγμή μεγάλα και κομβικά έργα, όπως ο Δυτικός Σιδηροδρομικός Aξονας, που θα καθιστούσε την Καλαμάτα κέντρο διεθνών μεταφορών, μένουν στα αζήτητα.

Η υπεσχημένη βελτίωση της θέσης του αγρότη, του συνταξιούχου, του εργαζόμενου, μετατράπηκε σε σαφή χειροτέρευση, σε απογοήτευση για το παρόν και σε ανασφάλεια για το μέλλον.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. προχωρεί σε μια άνευ προηγουμένου αναδιανομή υπέρ των οικονομικά ισχυρών και σε βάρος των ασθενέστερων τάξεων. Ακόμα και η υπόσχεσή της για φορολογικές ελαφρύνσεις στο μέλλον, ευνοούν μόνο –και ολοφάνερα- τα υψηλότερα εισοδήματα.

Η δέσμευσή της για μείωση της ανεργίας αποδείχτηκε προεκλογικό πυροτέχνημα. Καμιά διέξοδος, καμία νέα ευκαιρία απασχόλησης δεν δόθηκε στους νέους και στις γυναίκες της περιφέρειας.

Η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις δημιουργούν πλέον προβλήματα επιβίωσης σε χιλιάδες νοικοκυριά, στην πόλη και στην ύπαιθρο. Η υπερχρέωση αυξάνεται καθημερινά και ο μέσος πολίτης λυγίζει υπό το βάρος των δανείων και των «καπέλων» που ανενόχλητες του επιβάλλουν οι τράπεζες.

Η κατάσταση αυτή και τα αδιέξοδα της πολιτικής της κυβέρνησης σε όλους τους τομείς απεικονίζονται και στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να καλύπτει πλήρως τη διαφορά με τη Ν.Δ. και με δυναμική να προπορευτεί με μεγάλη διαφορά. Δεν είναι τυχαίο ότι το 59,9% των πολιτών θεωρεί ότι η χώρα βαδίζει σε λάθος κατεύθυνση και ότι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης είναι σκληρή και «συντηρητική».

Οσο το ΠΑΣΟΚ εντείνει τις προσπάθειές του για να βρίσκεται κοντά στον πολίτη και στα προβλήματά του, όσο εξειδικεύει τις θέσεις του και αναπτύσσει με σιγουριά τις πολιτικές του, το προβάδισμά του απέναντι στη Ν.Δ θα μεγαλώνει και η σημερινή «γκρίζα επέτειος» των δύο χρόνων διακυβέρνησης της χώρας από τη Ν.Δ. θα είναι ταυτόχρονα μια αντίστροφη μέτρηση σε βάρος αυτής της κυβέρνησης".