Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 23/2/2006
Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2006

«Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. ΤΟΝΙΖΕΙ
Προωθείται η μελέτη για ανακατασκευή
του οδικού άξονα Πύλου - Καλαμάτας»

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2006

«ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Άγνωστο πότε θα γίνει η ανακατασκευή της 82
ης Ε.Ο.»

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 01 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2006

Δ. ΚΟΥΣΕΛΑΣ
«Άγνωστο πότε θα γίνει η ανακατασκευή
του οδικού άξονα Πύλου – Καλαμάτας»

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2006

«ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΖΗΤΕΙ Ο Δ. ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Μελέτη με χρήματα του Γ΄ΚΠΣ για
το δρόμο Φιλιατρών – Πύλου - Καλαμάτας»

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2006

ΕΝΩ Η ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2006
Άγνωστο ποτέ θα γίνει η ανακατασκευή του οδικού άξονα Πύλου – Καλαμάτας

Ο Υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Ξανθόπουλος, απάντησε σε Ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρη Κουσελά, με την οποία ο Μεσσήνιος βουλευτής, τονίζει ότι το συγκεκριμένο έργο είναι αναγκαίο να υλοποιηθεί το ταχύτερο δυνατό για την ενίσχυση του τουρισμού και για την ανάδειξη της περιοχής της Πυλίας, ζητούσε να πληροφορηθεί για την ανακατασκευή της 82ης Ε.Ο. Πύλου-Καλαμάτας και για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής της.

ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΥΣΕΛΑ

Σχολιάζοντας την απάντηση του κ. Υφυπουργού, ο Δημήτρης Κουσελάς δήλωσε τα εξής:

« Σύμφωνα με την απάντηση του κ. Ξανθόπουλου, προωθείται η ένταξη για χρηματοδότηση από το Γ’ ΚΠΣ της μελέτης για την 82η Ε.Ο. και γενικότερα για τον οδικό άξονα Φιλιατρών-Πύλου-Καλαμάτας, με την προοπτική η μελέτη αυτή να προκηρυχθεί και να ανατεθεί εντός του 2006.

Ωστόσο, δεν λάβαμε καμιά απάντηση στό ερώτημά μας για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της μελέτης και εν τέλει της κατασκευής του συγκεκριμένου έργου, παρ’ ότι επισημάναμε στο Υπουργείο την ανάγκη για επείγουσα ανακατασκευή της 82ης Ε.Ο, ακόμα και με εθνικούς πόρους, ενόψει της λειτουργίας της ΠΟΤΑ το 2008 και της ανάγκης ταχείας και ασφαλούς σύνδεσης της Πυλίας με το αεροδρόμιο της Καλαμάτας και με την πρωτεύουσα του Νομού μας.

Το ΥΠΕΧΩΔΕ προτιμά να μην δεσμευτεί με χρονοδιαγράμματα και προθεσμίες, ούτε βέβαια για οποιαδήποτε εναλλακτική, αλλά άμεση υλοποίηση με εθνικούς πόρους έργων ιδιαίτερης σημασίας για την τοπική μας ανάπτυξη.