Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 17/2/2006

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2006

«ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Αντιπαραγωγικό το 1/3 των ΚΕΠ της Μεσσηνίας
σύμφωνα με τον υφυπουργό Εσωτερικών»

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2006

«ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝΔΡΕΟΥΚΑΚΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΥΣΕΛΑ
Αντιπαραγωγικό 1 στα 3 ΚΕΠ της Μεσσηνίας»

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2006

«Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΠ
Η κυβέρνηση έχει στόχο την υποβάθμιση του θεσμού»

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2006

Δ. ΚΟΥΣΕΛΑΣ
«Αντιπαραγωγικό το 1/3 των ΚΕΠ της Μεσσηνίας,
για τον υφυπουργό Εσωτερικών»

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2006

Αντιπαραγωγικό το 1 στα 3 ΚΕΠ του Νομού Μεσσηνίας
ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟΣ ΠΡΟΣ ΚΟΥΣΕΛΑ

Αντιπαραγωγικό είναι το 1/3 των ΚΕΠ της Μεσσηνίας σύμφωνα με τον υφυπουργό Εσωτερικών Απόστολο Ανδρεουλάκο. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Δημήτρη Κουσελά, ο κ. Ανδρεουλάκος σημειώνει:

“Η παραγωγικότητα των ΚΕΠ του νομού το 2005, κυμαίνεται από 0,19 (ΚΕΠ Δήμου Βουφράδας) έως 4,24 (ΚΕΠ Δήμου Γαργαλιάνων). Αυτό σημαίνει ότι στο μεν πρώτο, κάθε συμβασιούχος διενεργεί μία πιστοποιημένη διαδικασία κάθε πέντε ημέρες, στο δε δεύτερο, τέσσερις διαδικασίες την ημέρα. Από τα στοιχεία παραγωγικότητας προκύπτει ότι το 1/3 των ΚΕΠ του Νομού Μεσσηνίας έχουν παραγωγικότητα κάτω της μονάδας (δηλαδή κάθε συμβασιούχος δεν κάνει ούτε μία διαδικασία ανά ημέρα)”.

Και εξηγεί ότι “το γεγονός αυτό, οδήγησε στη μείωση των θέσεων που προκηρύχθηκαν σε σχέσεις με αυτές που συστήθηκαν, με βάση τις δημοσιονομικές συνθήκες της χώρας”.

Σχολιάζοντας την απάντηση του κ. Ανδρεουλάκου, ο Δημήτρης Κουσελάς δήλωσε τα εξής:

«Ο κ. Ανδρεουλάκος απλώς επιβεβαιώνει τις υποψίες μας ότι η κυβέρνηση έχει ως απώτερο στόχο την υποβάθμιση του θεσμού των ΚΕΠ που δημιούργησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ειδικά αυτών που εξυπηρετούν τις τοπικές κοινωνίες της περιφέρειας και του νομού μας, καθώς και την κατασυκοφάντηση του έργου των εργαζόμενων σε αυτά, αφού με δήθεν "αντικειμενικούς" αλλά στην ουσία αυθαίρετους, μονοδιάστατους, αποσπασματικούς και εν τέλει ισοπεδωτικούς δείκτες μέτρησης της παραγωγικότητάς τους, τα βγάζει άχρηστα και, βέβαια, τους αντίστοιχους εργαζόμενους "υπεράριθμους", προκειμένου να τους ξεφορτωθεί!

Δεν είναι δυνατόν το ίδιο υπουργείο να επαίρεται για την διεύρυνση των αρμοδιοτήτων και την αύξηση των εργασιών που θα γίνονται μέσα από τα ΚΕΠ και την ίδια στιγμή να περικόπτει αυθαίρετα τις θέσεις εργασίας σε αυτά, παραπέμποντας αόριστα σε "περαιτέρω κατανομές συμβάσεων" (χωρίς να δεσμεύεται, φυσικά, για το είδος τους…) εάν υπάρξουν "πραγματικές ανάγκες".

Οι πολίτες του νομού μας γνωρίζουν και αξιολογούν θετικά το έργο των ΚΕΠ και περιμένουν ακόμα περισσότερες υπηρεσίες ενημέρωσης και διευκόλυνσης του αγρότη, του συνταξιούχου, του κάθε συμπολίτη μας, γιατί ούτε ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ούτε βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών από τις κυρίως υπηρεσίες του Δημοσίου είδαμε, στη διετία της "νέας διακυβέρνησης".

Είναι σαφές ότι οι απόψεις του κ. Ανδρεουλάκου βρίσκονται σε πλήρη διάσταση όχι μόνο με τις ανάγκες και τις προσδοκίες των συμπολιτών μας για σωστή ενημέρωση και εξυπηρέτηση, αλλά και με κάθε έννοια δίκαιης αποτίμησης της προσφοράς των εργαζομένων στα ΚΕΠ και με την ίδια την κοινή λογική!».