Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 18/1/2006

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2006

"Ο Δ. ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΖΗΤΑ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ
Να υιοθετηθούν οι προτάσεις της Τ.Α. για την Ιόνια Οδό"

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2006

"Να υιοθετηθούν οι προτάσεις  των κατοίκων"
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΟΥΣΕΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2006

"ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Να υιοθετηθούν οι προτάσεις της
Μεσσηνίας για τη χάραξη της ιόνιας Οδού"

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2006

"ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΟΥΣΕΛΑ ΓΙΑ ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ
Να υιοθετηθούν οι προτάσεις Δήμων και κατοίκων"

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2006

Στη Bουλή οι προτάσεις του Δήμου Aυλώνα
O KOYΣEΛAΣ ΓIA THN IONIA

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κουσελάς, κατέθεσε αναφορά στη Βουλή, προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Εργων, ζητώντας να υιοθετηθούν οι ενστάσεις και οι προτάσεις του Δήμου Αυλώνος, σχετικά με τη χάραξη του Δυτικού Οδικού Αξονα (Ιόνιας Οδού) στα όρια του Νομού Μεσσηνίας.

Το πλήρες κείμενο της αναφοράς έχει ως εξής:

«Σας διαβιβάζω το με αρ. πρωτ. 44/12-1-2006 έγγραφο του δημάρχου Αυλώνος το οποίο περιέχει ενστάσεις, επιχειρήματα και προτάσεις του δήμου, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για τη χάραξη του Δυτικού Οδικού Αξονα (Ιόνιας Οδού).

Παρακαλώ να εξετάσετε με τη δέουσα προσοχή τις προτάσεις και τα επιχειρήματα του συνημμένου εγγράφου, διότι υπάρχουν πολλά αιτήματα κατοίκων και φορέων που διαφωνούν με την προτεινόμενη χάραξη, η οποία καταστρέφει την οικιστική ενότητα της ευρύτερης περιοχής του δημοτικού διαμερίσματος Καλού Nερού Δήμου Αυλώνος, η οποία ουσιαστικά αποκόπτεται και διχοτομείται, δημιουργεί προβλήματα στην τουριστική ανάπτυξη και στο περιβάλλον (συνορεύει με περιοχή “Νatura”), αλλά και στην υψηλής παραγωγικότητας τοπική αγροτική παραγωγή. Για τούτο το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αυλώνος προτείνει την υιοθέτηση εναλλακτικής χάραξης, η οποία είναι εφικτή, οικονομικά βιώσιμη, πιο σύντομη και περιορίζει τα προβλήματα στην οικιστική ανάπτυξη, στο περιβάλλον και στην αναπτυξιακή-κοινωνική ισορροπία.

Σύμφωνα άλλωστε με συνημμένο στην παρούσα δημοσίευμα του μεσσηνιακού Τύπου, τα αιτήματα του Δήμου Αυλώνος έχουν την υποστήριξη και όμορων δήμων, καθώς και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας».