Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 17/1/2006

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2006

«Άγνοια για το Γεωργικό Τεχνολογικό Πάρκο»
Ο Δ. ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕ ΤΙΣ
ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2006

«ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Άγνοια αρμοδιοτήτων για ίδρυση Γεωργικού
Τεχνολογικού Πάρκου στη Μεσσηνία»

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2006

"ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
 ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΣΕΛΑ
Στον "αέρα" εξαγγελία Καραμανλή για Γεωργικό Τεχνολογικό Πάρκο"

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2006

«Κουσελάς κατά κυβέρνησης για το τεχνολογικό πάρκο»

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2006

ΓΕΩΡΓΙΚΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ
Δημ. Κουσελάς : « Οι αρμόδιοι δηλώνουν άγνοια»

Ο Υπουργός Ανάπτυξης απάντησε σε Ερώτηση που κατέθεσε ο Δημήτρης Κουσελάς σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία γεωργικού τεχνολογικού Πάρκου στη Μεσσηνία, που είχε εξαγγελθεί από τον Πρωθυπουργό προεκλογικά στην Καλαμάτα, παραπέμποντας το όλο θέμα σε υποβολή σχετικής πρότασης από τους φορείς της Μεσσηνίας.

Σχολιάζοντας την Απάντηση του κ. Σιούφα, ο Μεσσηνίας βουλευτής επισημαίνει:

« Αφού ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Μπασιάκος, στον οποίο απευθύνθηκε αρχικά η Ερώτηση δήλωσε αναρμόδιος και παρέπεμψε στον κ. Σιούφα, ο τελευταίος, στην τηλεγραφική Απάντησή του, «πετάει το μπαλάκι» στους φορείς της Μεσσηνίας, που κατά τη γνώμη του θα έπρεπε να υποβάλουν σχετική πρόταση στη Γενική Γραμματεία ‘Ερευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ).

Το προφανές Ερώτημα, κατόπιν αυτών, είναι το εξής : ο κ. Καραμανλής, όταν εξήγγειλε την ίδρυση Γεωργικού Τεχνολογικού Πάρκου «άμεσα» στη Μεσσηνία μιλούσε «στον αέρα» και για λόγους εντυπωσιασμού, χωρίς κανένα από τα στελέχη του να έχει πάρει στα σοβαρά την υπόθεση, να ξέρει τι είναι αυτό το πάρκο, με τι σκοπό, με τι πόρους και με ποιες προϋποθέσεις θα γίνει; ‘Η μιλούσε στη βάση κάποιου αιτήματος τοπικών φορέων ή παραγόντων της Ν.Δ, οι οποίοι κατόπιν «ξέχασαν» και το αίτημα και τη δέσμευση και το Πάρκο;

Τέλος, θα πρέπει να μας εξηγήσει ο κος Σιούφας από ποιους θα περίμενε πρόταση, με ποιες προϋποθέσειςκαι για ποια ακριβώς αντικείμενα του κατά τα άλλα εξαγγελθέντος για «άμεση υλοποίηση» από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Γεωργικού Τεχνολογικού Πάρκου.

Από τα παραπάνω προκύπτει αβίαστα με πόση σοβαρότητα και υπευθυνότητα ο σημερινός Πρωθυπουργός αναλάμβανε δεσμεύσεις απέναντι στην Περιφέρεια και στον Ελληνικό λαό! »