Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 22/12/2007

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2007

«Ερώτηση Κουσελά για το λιμάνι της Κυπαρισσίας»

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2007

«Δ. ΚΟΥΣΕΛΑΣ. Ερώτηση για το λιμάνι της Κυπαρισσίας»

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2007

«Ερώτηση του Δημήτρη Κουσελά για το λιμάνι της Κυπαρισσίας»

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2007

«ΚΟΥΣΕΛΑΣ. Λήψη μέτρων για το λιμάνι της Κυπαρισσίας»

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2007

Ερώτηση του Δημήτρη Κουσελά για το λιμάνι της Κυπαρισσίας

¨« Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης και Περιβάλλοντος, Χωροταξίας & Δημοσίων �Εργων, ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων για την αποκατάσταση των σοβαρών προβλημάτων που εξακολουθεί να παρουσιάζει ο λιμένας της Κυπαρισσίας, τα οποία δημιουργούν σοβαρά προβλήματα ασφάλειας για τα ελλιμενισμένα σκάφη.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

« Στις 10 Νοεμβρίου 2007 σημειώθηκαν στον Κυπαρισσιακό κόλπο έντονα καιρικά φαινόμενα, με ανέμους έντασης 10 μποφόρ, με έντονο κυματισμό και μέσα στο λιμάνι της Κυπαρισσίας, που είχε ως συνέπεια να ναυαγήσουν 6 αλιευτικά σκάφη.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο ερασιτεχνών αλιέων Κυπαρισσίας, αυτό το καταστροφικό αποτέλεσμα οφείλεται σε σοβαρά προβλήματα στη μελέτη του λιμένα της Κυπαρισσίας και ειδικότερα στο μικρό μήκος του προσήνεμου μόλου.

Επειδή ο λιμένας Κυπαρισσίας, όπως είναι σήμερα, δεν παρέχει καμιά ασφάλεια στα ελλιμενισμένα σκάφη, αντιθέτως είναι ισχυρός ο κίνδυνος ναυαγίων και ατυχημάτων,

Επειδή απαιτείται μελέτη και άμεσες παρεμβάσεις από ειδικούς επιστήμονες, ώστε να αντιμετωπισθούν το ταχύτερο δυνατόν οι κίνδυνοι από τις υπάρχουσες μελετητικές αστοχίες και κακοτεχνίες,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Τι μέτρα προτίθενται να λάβουν για την αποκατάσταση των σοβαρών προβλημάτων που εξακολουθεί να παρουσιάζει ο Λιμένας Κυπαρισσίας; »