Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 18/12/2007

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2007

«Αναφορά Δ. Κουσελά στον Υπ. Πολιτισμού για τα προβλήματα της ΔΕΠΑΚ»

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2007

«Ερώτηση  Κουσελά για τη ΔΕΠΑΚ»

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2007

«Στο "περίμενε" για τη ΔΕΠΑΚ.
ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΣΕΛΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
 ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ»

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2007

«ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΣΕΛΑ
Στον Υπουργό Πολιτισμού για τα προβλήματα της ΔΕΠΑΚ»

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2007

Αναφορά του Δημήτρη Κουσελά 
στον Υπουργό Πολιτισμού για τα προβλήματα της ΔΕΠΑΚ
 

¨«Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή, προς τον Υπουργό Πολιτισμού, ζητώντας να τηρηθούν, επιτέλους, οι συμβατικές υποχρεώσεις του Υπουργείου Πολιτισμού (ΥΠΠΟ) απέναντι στη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Καλαμάτας (ΔΕΠΑΚ)

Το πλήρες κείμενο της Αναφοράς έχει ως εξής:

«Σας διαβιβάζω την με αρ. πρωτ. 143/3-12-2007 επιστολή του Δημάρχου Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα, με την οποία ζητείται η τήρηση των υποχρεώσεων κρατικής ενίσχυσης της ΔΕΠΑΚ, τις οποίες ανέλαβε το ΥΠΠΟ με προγραμματικές συμβάσεις. Το ΥΠΠΟ από το 2005 σταμάτησε να ανταποκρίνεται στις συμβατικές του υποχρεώσεις, με αποτέλεσμα τη συνεχή συσσώρευση χρεών (που ξεπερνούν το 1,2 εκατ. ευρώ), το δανεισμό του Δήμου με επαχθείς όρους για να καλύψει τα οφειλόμενα από το ΥΠΠΟ και την απειλή σοβαρής συρρίκνωσης, έως και κατάργησης των σημαντικών πολιτιστικών δραστηριοτήτων της ΔΕΠΑΚ, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού που οργανώνεται κάθε καλοκαίρι, για τις οποίες είναι διεθνώς γνωστή η Καλαμάτα και τις οποίες πρόσφατα επαίνεσε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε επίσκεψή του στην πόλη.

Παρακαλώ να μεριμνήσετε για την άμεση επίλυση αυτού του σοβαρού προβλήματος, το οποίο απειλεί με κατάρρευση όχι μόνο την πολιτιστική δραστηριότητα της Καλαμάτας, αλλά και την αξιοπιστία του Υπουργείου, ως προς την τήρηση των συμβατικών του υποχρεώσεων. »