Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 14/12/2007

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2007

«Δ. ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Ηχηρό μήνυμα στη  κυβέρνηση οι κινητοποιήσεις
για το ασφαλιστικό»

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2007

«Δ. ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Οι απεργοί έστειλαν ηχυρό μήνυμα»

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2007

«Λουκέτο και στη Μεσσηνία
Δήλωση Κουσελά
»

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2007

«ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΗΜ. ΚΟΥΣΕΛΑ
Η κυβέρνηση έσπειρε ανέμους και θα θερίσει θύελλες στο ασφαλιστικό
»

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2007

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΣΕΛΑ :
Η κυβέρνηση έσπειρε ανεμους και θα θερίσει θύελλες με το ασφαλιστικό !

¨«Με αφορμή τη επιτυχημένη γενική απεργία και τη μεγαλειώδη συγκέντρωση της 12ης Δεκεμβρίου στην Αθήνα, στην οποία και συμμετείχε, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η καθολική συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα στη γενική απεργία της 12ης Δεκεμβρίου και οι πρωτοφανείς σε μέγεθος συγκεντρώσεις των απεργών στην Αθήνα και στην περιφέρεια, έστειλαν στην Κυβέρνηση ένα ηχηρό και σαφέστατο μήνυμα: ότι δεν έχει την κοινωνική νομιμοποίηση να προχωρήσει σε αλλαγές που υπονομεύουν και απαξιώνουν την Κοινωνική Ασφάλιση των μισθωτών, των επαγγελματιών και των μικρομεσαίων, σε αλλαγές που κατεδαφίζουν ασφαλιστικά δικαιώματα και κατακτήσεις χρόνων.

Οι επιχειρούμενες ανατροπές στον Ν. 3029/02 και η άρνηση της Κυβέρνησης να εφαρμόσει τις διατάξεις του για τη χρηματοδότηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, τους όρους και τις προϋποθέσεις ενοποίησης των Ταμείων, δεν γίνονται αποδεκτές από τους εργαζόμενους και τους πολίτες γενικότερα.

Η Κοινωνία αξιώνει μια εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση των προβλημάτων στο Ασφαλιστικό, μέσα από:

� Ουσιαστικό (και όχι προσχηματικό, όπως έγινε μέχρι σήμερα)κοινωνικό διάλογο με όλους τους ενδιαφερόμενους

� Υλοποίηση όλων των θεσμοθετημένων υποχρεώσεων του Κράτους και των εργοδοτών απέναντι στα ασφαλιστικά Ταμεία.

� Δίκαιη φορολογική μεταρρύθμιση και μεταφορά πόρων, μέσω του Κρατικού Προϋπολογισμού, από τους έχοντες και κατέχοντες στο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.

� Αντιμετώπιση του προβλήματος του 1,2 εκατομμυρίου νέων ανασφάλιστων εργαζόμενων, που ζουν σε καθεστώς πλήρους ασφαλιστικής και εργασιακής ανασφάλειας.

� Δεσμευτικές προτάσεις της Κυβέρνησης για το 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχων που παίρνουν σύνταξη κάτω από 580 ευρώ το μήνα.

Αυτές και άλλες πολλές είναι οι προτάσεις των συνδικαλιστικών φορέων και της Αντιπολίτευσης, τις οποίες η Κυβέρνηση οφείλει σαφέστατα να λάβει υπ� όψιν, αναθεωρώντας και εγκαταλείποντας την αντικοινωνική και αντιασφαλιστική της πολιτική.

Σε αντίθετη περίπτωση θα θερίσει θύελλες, αφού η χθεσινή απεργία ήταν μόνο μια προειδοποίηση. »