Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 21/11/2007

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2007

«Αποτίμηση ζημιών ζητά ο Δ. Κουσελάς»

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2007

«Αναφορά Κουσελά για χαλάζι»

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2007

«Δ. ΚΟΥΣΕΛΑΣΕΡΩΤΗΣΗ ΚΟΥΣΕΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
»

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2007

«ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΟΥΣΕΛΑ
Μέτρα για τις καταστροφές από χαλάζι στη Μεσσηνία»

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2007

Αναφορά Κουσελά για τις καταστροφές από την χαλαζόπτωση στο Νομό Μεσσηνίας

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητώντας την άμεση αποτίμηση της προξενηθείσας ζημιάς από την χαλαζόπτωση στις αγροτικές καλλιέργειες του Ν. Μεσσηνίας, από τον ΕΛΓΑ και την ταχύτερη δυνατή αποζημίωση των κατοίκων.

Το πλήρες κείμενο της Αναφοράς έχει ως εξής:

«Σας διαβιβάζω αντίγραφα των από 19/20-11-2007 σχετικών δημοσιευμάτων των τοπικών εφημερίδων της Μεσσηνίας ¨Ελευθερία¨, ¨Επικαιρότητα¨, ¨Θάρρος¨, ¨Φωνή¨ και ¨Σημαία¨, που περιγράφουν τις σοβαρές ζημιές που προξένησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα (χαλαζόπτωση- δυνατοί άνεμοι) τα οποία έπληξαν αγροτικές καλλιέργειες στον Νομό Μεσσηνίας.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίστηκαν κυρίως στις περιοχές που περιλαμβάνονται από τα Φιλιατρά μέχρι τη Χώρα Ν. Μεσσηνίας. Η μεγάλη ένταση της χαλαζόπτωσης, με το χαλάζι να φτάνει το μέγεθος «καρυδιού», προκάλεσε πολλά προβλήματα και καταστροφές στην ορεινή κυρίως ζώνη, από τους Γαργαλιάνους έως τα Φιλιατρά, σε ελαιοκαλλιέργειες και σε θερμοκήπια. Επίσης σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν και στις περιοχές Μελιγαλά, Σιάμου και Καλυβίων, στη Βούταινα και Κουτήφαρη της πρώην Επαρχίας Μεσσήνης, καθώς και στον Ευαγγελισμό, τη Φοινίκη, τη Μεθώνη και την Καλλιθέα.

Δεδομένου ότι οι ανωτέρω περιοχές είναι κατ� εξοχήν αγροτικές, με κύριες καλλιέργειες τα ελαιόδεντρα, ο δε τοπικός πληθυσμός ασχολείται και ζει από την παραγωγή γεωργικών προϊόντων, παρακαλώ να μεριμνήσετε για την άμεση αποτίμηση της προξενηθείσας ζημιάς από τον ΕΛΓΑ και την ταχύτερη δυνατή αποζημίωση των κατοίκων των πληγεισών περιοχών.»