Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 10/11/2007

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2007

«Ερώτηση Κουσελά για δωρεές υπέρ των πυροπλήκτων»

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2007

«Ερώτηση Κουσελά για τις δωρεές»

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2007

«ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ
Ερώτηση Κουσελά για τις δωρεές
»

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2007

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΚΟΥΣΕΛΑ
Για τις δωρεές υπέρ πυροπλήκτων της Μεσσηνίας και για τον τρόπο αξιοποίησής τους

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, κατέθεσε Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων στη Βουλή, προς τον Υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών ζητώντας να πληροφορηθεί για τα ακριβή ποσά των δωρεών που έχουν κατατεθεί από ιδιώτες και φορείς για τους πυρόπληκτους, ειδικότερα για τους πυρόπληκτους της Μεσσηνίας, καθώς και για τον τρόπο αξιοποίησής τους.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Οι καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου 2007 κινητοποίησαν επιχειρήσεις, φορείς και πολλούς συμπολίτες μας, από την Ελλάδα και την ομογένεια, οι οποίοι κατέθεσαν σημαντικά ποσά δωρεών, σε χρήμα και σε είδος, υπέρ των πυρόπληκτων περιοχών και, μεταξύ αυτών, της Μεσσηνίας.

Επειδή μέχρι σήμερα δεν υπάρχει σαφής εικόνα για τα ακριβή ποσά των δωρεών, ειδικότερα αυτών που αφορούν στους πυρόπληκτους του Νομού Μεσσηνίας, ούτε για τον ακριβή τρόπο αξιοποίησής τους,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  • Τι ποσά δωρεών έχουν συγκεντρωθεί συνολικά για τους πυρόπληκτους νομούς και ειδικότερα για τους πυρόπληκτους του Νομού Μεσσηνίας; Ζητείται να κατατεθούν τα σχετικά με τα ποσά αυτά έγγραφα.

  • Σε τι ενέργειες έχει προχωρήσει ώστε να αξιοποιηθούν άμεσα τα εν λόγω ποσά για την ανακούφιση των πυρόπληκτων νομών και ειδικότερα του Νομού Μεσσηνίας;

  • Τι ποσά εξ αυτών θα διατεθούν για την ανακούφιση των πυρόπληκτων στον Νομό Μεσσηνίας και πως ακριβώς προβλέπεται να αξιοποιηθούν; »