Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 25/9/2007

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 25  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2007

«Ενωτική πρωτοβουλία Κουσελά για τη ΔΕΠΑΚ»

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 25  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2007

«Ενωτική πρωτοβουλία Δημήτρη Κουσελά για τη ΔΕΠΑΚ»

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 25  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2007

«Πρωτοβουλία Κουσελά για τη ΔΕΠΑΚ»

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2007

«Πρωτοβουλία Κουσελά για λύση στη ΔΕΠΑΚ»

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2007

«Πρωτοβουλία Κουσελά για τη ΔΕΠΑΚ»

Ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νομού Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Κουσελάς, με αφορμή το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί από τη μη υλοποίηση των προγραμματικών συμβάσεων που έχει συνάψει το Υπουργείο Πολιτισμού με το Δήμο Καλαμάτας για τη χρηματοδότηση της ΔΕΠΑΚ, ανέλαβε μια ενωτική πρωτοβουλία προς τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Μιχάλη Λιάπη.

Επειδή ο κ. Κουσελάς πιστεύει ότι σε σημαντικά θέματα για τη Μεσσηνία και τους συμπολίτες μας πρέπει να ενώνουμε τις δυνάμεις μας και να λειτουργούμε συντονισμένα, ζήτησε τη στήριξη όλων των βουλευτών του Νομού για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Συγκεκριμένα έστειλε 2 επιστολές, μία προς τον Υπουργό κ. Μιχάλη Λιάπη και μία προς τους βουλευτές του Νομού και επικοινώνησε προσωπικά μαζί τους όπως και με το Δήμαρχο Καλαμάτας.

Στην επιστολή του προς τον Μιχ. Λιάπη ο κ. Κουσελά μεταξύ των άλλων είπε:"...θα ήθελα να σας θέσω υπ� όψη το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η αθέτηση από τους προκατόχους σας των Προγραμματικών Συμβάσεων που έχει συνάψει το ΥΠΠΟ και αφορούν στην επιχορήγηση της ΔΕΠΑΚ με το ποσό των 480.000 ευρώ ετησίως.

Η μη τήρηση των ανωτέρω συμβάσεων, έχει οδηγήσει στη σώρευση ποσού 1.240.000 ευρώ, το οποίο εξακολουθεί να οφείλει το ΥΠΠΟ στη ΔΕΠΑΚ, δεδομένου ότι ο προκάτοχός σας κ. Βουλγαράκης, σε απάντηση σχετικής Ερώτησής μου στη Βουλή, ενέκρινε μόνο 100.000 ευρώ για το 2007, χωρίς καμία νύξη για την τύχη των οφειλομένων προηγουμένων ετών.

Μέχρι σήμερα δεν έχει διαφανεί δίκαιη και βιώσιμη λύση στο θέμα, σε σημείο να τίθεται σε κίνδυνο η εύρυθμη λειτουργία της ΔΕΠΑΚ και να παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες οι 100 εργαζόμενοι σε αυτήν.

Αυτή η διαιωνιζόμενη κατάσταση προκαλεί τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των εργαζομένων στη ΔΕΠΑΚ, σύσσωμης της Δημοτικής Αρχής και της τοπικής κοινωνίας της Καλαμάτας, για την οποία οι πολιτιστικές δραστηριότητες είναι συνυφασμένες με την τουριστική ανάπτυξη και τη φήμη της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Για τούτο σας παρακαλώ να ορίσετε το ταχύτερο μια συνάντηση με όλους τους βουλευτές του Νομού, με τον Δήμαρχο Καλαμάτας και με τους εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας, προκειμένου να συζητήσουμε με ποιο τρόπο θα αντιμετωπισθεί το σοβαρό πρόβλημα που δημιουργείται για τους εργαζόμενους στη ΔΕΠΑΚ και για τις πολιτιστικές δραστηριότητές της γενικότερα, αλλά και με ποιο τρόπο προτίθεσθε να τηρήσετε τις συμβατικές υποχρεώσεις του ΥΠΠΟ ώστε να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί..."