Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 18/9/2007

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 18  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2007

«ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Να μας προβληματίσει όλους η μείωση του ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία»

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2007

«Δηλώσεις βουλευτών»

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2007

«Προσπάθεια προσέγγισης των αιτίων της συντριβής
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ»

Όπως δήλωσε ο κ. Κουσελάς, ως μοναδικός πλέον εκπρόσωπος του Πα.Σο.Κ. στη Βουλή, το εκλογικό αποτέλεσμα αναδεικνύει τις πιέσεις που δέχθηκε το Πα.Σο.Κ. Πιέσεις και από τα δεξιά και κυρίως από τα αριστερά του πολιτικού φάσματος, χωρίς να καταφέρει να πιστωθεί την ψήφο διαμαρτυρίας απέναντι στις πολιτικές της Ν.Δ. και να αποτελέσει αξιόπιστη εναλλακτική λύση για μεγάλο κομμάτι των προοδευτικών πολιτών.

«Ο λαός», είπε χαρακτηριστικά, «μας έστειλε σαφές μήνυμα ότι δεν πείσθηκε πως πράγματι η παράταξή μας διδάχθηκε από τα λάθη και τις παραλείψεις του παρελθόντος, μαζί με την ολοφάνερη, πλέον, απαίτηση να αποκτήσει σαφέστερο πολιτικό στίγμα και προοδευτικές πολιτικές σε όλα τα επίπεδα».

Όσον αφορά στην επόμενη ημέρα, «είναι δύσκολη σε όλα τα επίπεδα, πρέπει όμως να αποτελέσει εφαλτήριο για την ενωτική ανασυγκρότηση. Χρειαζόμαστε μια νέα ολοκληρωμένη στρατηγική που θα συσπειρώνει και θα κινητοποιεί ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις. Το χρωστάμε στον κόσμο μας, που έδωσε με αυταπάρνηση μια μεγάλη εκλογική μάχη και περιμένει από όλους μας υπευθυνότητα, συνέπεια και να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων».