Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 15/9/2007

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2007

«ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Ψήφος εμπιστοσύνης στο ΠΑΣΟΚ και στο πρόσωπό
του από την Καλαμάτα
»

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2007

«Ψήφος εμπιστοσύνης στο ΠΑΣΟΚ και στο Δημ. Κουσελά
από την Καλαμάτα
»

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2007

«Ψήφος εμπιστοσύνης στο ΠΑΣΟΚ και στον Κουσελά
από την Καλαμάτα
»

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2007

«ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΤΟΝ
Δ. ΚΟΥΣΕΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ»

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2007

Ψήφος εμπιστοσύνης στο ΠΑΣΟΚ και στο Δημ. Κουσελά
από την Καλαμάτα

Το Πνευματικό Κέντρο με τους περιβάλλοντες χώρους απεδείχθη πολύ μικρό για να υποδεχτεί το πλήθος των πολιτών της Καλαμάτας που έσπευσαν να παρακολουθήσουν την ομιλία του Δημήτρη Κουσελά.

Έτσι η τοποθέτηση videowall στην οδό Αριστομένους έσωσε την κατάσταση.

Παρόντες ήταν:ο Τάσος Αποστολόπουλος γραμ/τέας περιφερειακής επιτροπής ΠΑΣΟΚ, ο Αντώνης Γιαννακόπουλος γραμ/τέας της νομαρχιακής επιτροπής Μεσσηνίας, ο Θεόδωρος Σταυριανόπουλος γραμ/τεας της δημοτικής οργάνωσης Καλαμάτας, ο Χρήστος Μαλαπάνης επικ. μείζονος μειοψηφίας Ν.Α. Μεσσηνίας, ο Γιώργος Κουτσούλης τ. Δήμαρχος Καλαμάτας, ο Χρίστος Χριστόπουλος τ. Δήμαρχος Μεσσήνης, ο Γίαννης Αργυράκης τ. Δήμαρχος Αρφαρών, ο Κώστας Γεωργακόπουλος Δήμαρχος Ιθώμης, ο Παναγιώτης Μπασάκος Δήμαρχος Αβίας, ο Διονύσης Αλευράς επικ. μείζονος μειοψηφίας Δήμου Καλαμάτας, και οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Αλευράς Παναγιώτης, Αντωνοπούλου-Τζανετέα Βασιλική, Ψαρούλη Δήμητρα Μασούρας Γρηγόριος και Μπρεδήμας Θεόδωρος.

Ο Δημήτρης Κουσελάς ανοίγοντας την ομιλία του υπογράμμισε με ότι την Κυριακή θα μιλήσει αυθεντικά ο Ελληνικός λαός που ο απερχόμενος Πρωθυπουργός τον υποτιμά διπλά. Θα βάλλει τέρμα στην πολιτική που αναδιανέμει το εισόδημα σε βάρος των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων, θα ανακόψει τον κατήφορο και θα ανοίξει μια νέα σελίδα για τη χώρα και την περιφέρεια.

Στη συνέχεια ανέλυσε τις δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για τους αγρότες, την παιδεία, την υγεία, την οικογένεια, το ασφαλιστικό και την Μεσσηνία. Ειδικότερα σε ότι αφορά στην Καλαμάτα επεσήμανε ότι πρέπει να προχωρήσουν και να στηριχτούν οι παρακάτω δράσεις:

� Για την περιοχή του Ταΰγετου :

 •  Άμεσα αντιδιαβρωτικά αντιπλημμυρικά έργα.

 •  Δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα αναδάσωσης.

 •  Ανάδειξη μονοπατιών � ιστορικών κτιρίων.

 •  Ανάδειξη χλωρίδας και πανίδας.

 •  Δράσεις στην οικολογία και μόνο.

� Σωστή αξιοποίηση υδάτινων πόρων του Ταΰγετου και της ευρύτερης περιοχής για ύδρευση- άρδευση- πυροπροστασία

� Αντιπλημμυρικά έργα Καλαμάτας.

 •  Διευθέτηση της πεδινής κοίτης του Νέδοντα και κατασκευή φράγματος στα ορεινά.

 •  Διευθέτηση των ρεμάτων με ανοικτούς επενδεδυμένους τάφρους, ( Ρίζος � Πολιτέοκο και Κερεζένια � Ξερίλας.)

 •  Καθαρισμός και διευθέτηση των λαγκαδών της Δυτικής πόλης,

 •  Συμπληρωματικοί αγωγοί όμβριων υδάτων μέσα στην πόλη.

 •  Οδοποιία του ορεινού όγκου:χρειάζονται τεχνικά έργα, όπως έργα διαπλάτυνσης των δρόμων Νέδουσας � Αλαγονίας �Πηγές- Αρτεμισίας και Μενίνα � Περιβολάκια- Ελαιοχώρι- Γιανιτσάνικα καθώς και Διπόταμα �Καρβέλι- Λαδά � Εθν. Οδός.

 •  Χρηματοδότηση για την υλοποίηση του σχεδίου πόλης στα Δημοτικά Διαμερίσματα Βέργας, Μαντίνειας και Ασπροχώματος, που έχει καθυστέρηση απαράδεκτα.

 •  Χρηματοδότηση για την υλοποίηση του σχεδίου πόλη μέσα στην Καλαμάτα .

 •  Σεβασμός και τήρηση των συμβατικών υποχρεώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού απέναντι στη ΔΕΠΑΚ. Με μια Κυβέρνηση που δεν τιμά την υπογραφή της, συσσωρεύοντας χρέος απέναντι στη ΔΕΠΑΚ 1.200.000 ευρώ και αφήνοντας απλήρωτους 4 μήνες 100 εργαζόμενους. Τι άλλη απόδειξη θέλουμε ότι αυτή η Κυβέρνηση θα τήρηση τις όποιες υποσχέσεις της;

 •  Αναβάθμιση του ΤΕΙ Καλαμάτας και αντιμετώπιση των προβλημάτων που η Κυβέρνηση δημιούργησε με την αυθαίρετη επιβολή της βάσης του 10.

 •  Δημιουργία ανώτατης σχολής Τουριστικών Επιχειρήσεων στα πλαίσια του Πανεπιστημίου Πελ/νησου.

 •  Πλήρη κάλυψη με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Καλαμάτας και λειτουργία της εντατικής μονάδας θεραπείας και των άλλων που σήμερα δεν λειτουργούν.